Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Een enerverende fototrip naar Zuid-Afrika

Vanaf half december 2012 hebben Nico en ik weer door het noorden van Zuid-Afrika gereisd om materiaal te verzamelen. We hebben weer prachtige ontmoetingen met wild gehad en schitterende landschappen en sferen kunnen vastleggen.

Maar er was ook het één en ander dat anders ging dan we gewend waren. Twee hittegolven hebben we doorstaan, met temperaturen die boven de 45 graden Celsius kwamen en waarbij je op een zeker moment niet meer weet waar je het moet zoeken. Zware onweersbuien, een pittige storm en als laatste kregen we  met zeer zware overstromingen te maken. Opnieuw (in 2012 werd het Kruger National Park ook al zwaar getroffen) zijn er camps, wegen en bruggen zwaar beschadigd geraakt. Onze favoriete kamp Shingwedzi is zeer zwaar beschadigd geraakt.

Natuurlijk hebben deze omstandigheden ook weer heel aparte en ook prachtige beelden opgeleverd, zowel in foto als in film (van Nico).

Er zullen nog vele posts volgen, met de onverwachte ontmoetingen, die soms heel spannend, soms heel ontroerend maar altijd heel mooi waren.

Yvonne