Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Dinsdag 23 april 2013

Kleurige verrassing, die je alleen kunt zien als je ook de grond goed in de gaten houdt. Nu het warmer wordt kun je de Hazelwormen weer tegen komen op donkere, vochtige plekjes. Het is géén slang, maar een pootloze hagedis. Meer dan één keer heb ik zo’n schoonheid moeten redden omdat er mensen paniekerig naar sloegen met een stok. Doe ze alsjeblieft geen kwaad! Ze zijn niet giftig, ze bijten niet. Zeer vreedzame dieren. Als je er een ziet, houdt een respectvolle afstand, want ze zijn bang voor je. En geniet van het schouwspel!
dag-23


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.