Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Vrijdag, 31 mei 2013

Een zonnetje in het veld, de Zonnedauw. Een bijzondere en prachtige plant. Behoorlijk zeldzaam geworden, dit kleine vlees etertje. Ben elk jaar weer blij als ik er eentje kan vastleggen op een aparte manier. Ze zijn niet alleen moeilijk te vinden, maar ook lastig te fotograferen, omdat ze met de hele familie op een kluitje staan en erg laag-bij-de-gronds zijn. De glanzende druppeltjes is de kleefstof waarmee ze vliegjes en dergelijke vangen.
dag-61


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.