Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Dinsdag, 21 oktober 2013

Damhert in love Hoewel ook zij dit jaar wat later zijn met het bronstspektakel, zijn de Damherten nu bezig met één van de spannendste periodes van het jaar. De herten zijn druk in het opnemen van allerlei opwindende geuren. Dit Damhert stond langdurig te “flemen”. Hij proeft als het ware de geur van een hinde om erachter te komen of het zin heeft om het gevecht met eventuele rivalen al aan te gaan, of toch nog even een paar dagen te wachten. Prachtig om dit gedrag van dichtbij te kunnen ervaren!

damhert-in-love-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.