Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 26 oktober 2013

Druk, druk, druk Deze Kruisspin was om mij volstrekt onduidelijke redenen een hele tijd aan het sjouwen met een dauwdruppel. Hij hield de druppel tegen zijn buik aan en ging van dennennaald naar dennennaald. Er was niet bepaald een watergebrek zoals je kunt zien aan de vele dauwdruppels die aanwezig waren. Ik zou dolgraag willen weten waarom hij dit gedrag had, dus als iemand het weet??? Heel graag hoor ik het!

kruisspin-met-waterdruppel-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.