Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zondag, 24 november 2013

Meiden zijn mooi Heel vaak worden de mannelijke dieren van een soort gezien als het mooist. Herten met een imposant gewei, een leeuw met zijn prachtige manen, een reebok met een indrukwekkend stel stangen op zijn bol. Ik wil toch even een warm pleidooi houden voor de dames: ze zijn minimaal even mooi! En qua uitstraling doen ze zeker niet onder voor de heren: kijk maar eens naar een boze leeuwin! Deze reegeit heeft al de typisch grijs gekleurde dikke wintervacht, ze straalt van gezondheid.
Zij is klaar voor de winter.

reegeit-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.