Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 28 december 2013

“Water” Een eerste levensbehoefte voor bijna elk levend wezen. We mopperen er op, als er weer eens “te veel” valt, of snakken er naar als het een tijd niet valt. Raken in vervoering als het bevroren raakt en we op plekken kunnen komen die normaal alleen voor watervogels bestemd zijn. Water is mooi, in elke vorm. En als er nou weer eens te veel valt, ga dan eens wandelen langs de Hierdense Beek op de Veluwe. Normaal een zacht stroompje maar als het flink geregend heeft, een prachtige beek met echte stroomversnellingen. Water is mooi!!

1455841_564686730280680_1771940407_n


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.