Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zondag, 22 december 2013

Dood hout leeft Een actie die Natuurmonumenten? in de 80-er jaren veel kritiek opleverde. Want het was not-done om dood hout te laten liggen in het bos. Je kon er immers vreselijke plagen door krijgen. Natuurlijk had Natuurmonumenten gelijk en inmiddels weten we beter: dood hout is een perfecte leefomgeving voor talloze organismen en insecten. Niet te vergeten het plezier dat mensen er aan beleven. De mooiste kleuren en vormen zie je er, zoals dit Rossig Buikkussentje (Tubifera ferruginosa) en prachtige bekermosjes. Dood hout leeft echt!

1517762_562139980535355_518420730_o


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.