Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Dinsdag, 28 januari 2014

Kleine Duinvezelkop of niet? Als er iets moeilijk is, dan is het determineren van paddenstoelen. Niet alleen zijn er heel veel soorten, ook lijken veel soorten op elkaar én sommige soorten veranderen hun uiterlijk in andere gebieden. Deze schoonheden vond ik op het Hulshorsterzand, een zandverstuiving op de Veluwe. Niet een plek waar vele soorten te vinden zijn. Ik denk dat het een Kleine Duinvezelkop is (Rode Lijstsoort), maar als iemand een beter idee heeft, dan hoor ik het graag!

kleine-duinvezelkop-copyirhgt-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.