Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Donderdag, 23 januari 2014

Verborgen schoonheid Heel onopvallend, tussen bruin verdorde Struikheideplanten, vond ik dit bundeltje met drie verschillende mossen. Het meest opvallende is natuurlijk het Rood Bekermos, met aan zijn zijde het Gewoon Bekermos. En ze worden omringd door het Ruig Heidestaartje. Wat is de natuur toch prachtig!

rood-bekermos-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.