Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Woensdag, 22 januari 2014

De Wachters Veel mensen hebben een hekel aan mistig weer. Ik zie ook liever de zon, maar mist heeft ook wel wat. Het is veel stiller dan normaal en een bos ziet er al snel mystiek uit. Deze twee enorme oude beuken staan op Landgoed Oldenaller van De Veluwe – Natuurmonumenten, en het is net of je door een poort gaat. Vandaar dat ik ze “De Wachters” genoemd heb. En áls de zon eenmaal doorbreekt als het mistig is, dan is het meteen een feestje buiten. Gewoon geduld hebben.

de-wachters-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.