Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 22 februari 2014

Padden on the move Het is weer tijd om heel erg goed op te letten, want de paddentrek is begonnen. Heel vroeg en ik hoop voor hun liefdesleven, dat er geen onverwacht stukje winter komt nu. Ze hebben nu belangrijker zaken te doen. Daarom letten ze totaal niet op als ze wegen oversteken. Dankzij duizenden vrijwilligers gaat het steeds beter in Nederland, de paddentrek.

pad-on-the-move-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.