Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Fantastische 15-daagse fotoreis naar Zuid-Afrika, 6 mei t/m 20 mei 2020 “Olifanten, bronst, herfstkleuren, ‘n rijk vogelleven, Afrikaanse bush en meer”

Op 6 mei 2020 begint er een avontuur voor de vijf natuurfotografen die met mij op reis gaan naar de Afrikaanse bush. Een reis “zoals ik ‘m zelf zou willen maken”! Voor mensen die de Afrikaanse natuur elke minuut van de dag willen beleven en vastleggen. Niet in een busje, maar in een grote open safari wagen met drie ervaren mensen die hun uiterste best doen om mooie fotomomenten te vinden. Grote voordeel is dat je rondom kunt fotograferen en iets hoger zit dan in een personenauto.

Wat dacht je van een nacht in een fotohut, aan een grote drinkplaats? Wij en het wild dat komt drinken, de geluiden, geuren, in alle veiligheid natuurlijk. Een belevenis om nooit meer te vergeten!!

Een aantal dagen op de grens van Mozambique en Zimbabwe, op een berg nabij een Afrikaans regenwoud. Het woord “stilte” krijgt een andere betekenis. Je bent op de plek waar het gebeurd, zonder andere mensen, omdat we zo ver van alles af verblijven. Langs een rivier olifanten en andere dieren fotograferen! Een fantastische ervaring!

’s Avonds bij het vuur genieten van geschetter van olifanten of het indrukwekkende gebrul van een leeuw. Elke avond worden foto’s besproken (indien gewenst) en er is de hele dag advies, hulp en training bij het fotograferen (indien gewenst natuurlijk!). Daarnaast wordt er een stuk kennis overgedragen over de Afrikaanse natuur en het gedrag van dieren, onmisbaar voor een natuurfotograaf.

We vliegen vanaf en naar Johannesburg Airport (niet inbegrepen) naar een vliegveld dichtbij het Kruger National Park. De overnachtingen zijn op basis van kraakheldere 2-persoons kamers/tenten/bungalows. Soms eenvoudig, soms luxe. Er zijn altijd prima bedden. De maaltijden worden door mijzelf verzorgd, de voorbereidingen daarvan doen we met zijn allen.

Data: 6 mei 2020 t/m 20 mei 2020

Minimaal 4 en maximaal 5 deelnemers!

Prijs is 2.995 euro per persoon.

(exclusief alle vluchten, verzekeringen, persoonlijke uitgaven, drankjes, snacks etc.). (Advies is British Airways, vanwege ruim toegestane gewicht handbagage. Ticket intercontinentaal plus domestic is nu circa 850 euro p.p. visa versa)

Inclusief de transfers van en naar de airport, entree Kruger (alleen al 200 euro p.p.), alle maaltijden in Kruger, vervoer met Open Safari Vehicle, koffie/thee, accommodatie, nacht bij drinkplaats, gids/chauffeur, fotobegeleiding

Reacties

De groepsfoto-reis naar Zuid-Afrika die ik afgelopen mei 2017 heb gemaakt was in een woord fantastisch. Yvonne heeft dit fantastisch georganiseerd. Alles was tot in de puntjes geregeld. We hebben geweldig mooie plekken gezien die anderen niet te zien krijgen. Voor het nemen van foto’s werd ruim de tijd genomen. Ik heb heel veel geleerd en prachtige foto’s gemaakt. Yvonne heeft veel ervaring en kennis van het gedrag van de dieren. Ik kijk met veel plezier op deze schitterende reis terug.
Robert Blom


Reisverslag van de Zuid-Afrika reis van 2017

Zodra ik vernam dat er in 2017 een fotoreis naar het Krugerpark in Zuid-Afrika op het programma stond, was ik er als de kippen bij om me aan te melden. Dit had ik altijd al gewild.

Begin mei was het dan zover, nu kon al het geleerde van eerdere cursussen bij Yvonne, in praktijk worden gebracht. Met een open Jeep toerden we 11 volle dagen door het Kruger National Park. Het gezelschap bestond uit 5 amateur fotografen, Hesley de ervaren gids/chauffeur, Nico en Yvonne. Wat kan je nog meer wensen dan met fanatieke fotografen de hele dag met je hobby bezig te zijn? Het was bovendien een gezellige groep waar we veel mee hebben gelachen.

Zeker in Zuid-Afrika is het een feest om te fotografen want je weet nooit wat je onderweg tegen komt. Dan sta je een grote kudde Impala’s te fotograferen, nog geen minuut later steekt er een groep olifanten, net voor de Jeep, de weg over. Nog geen half uur later spotten we een cheeta die op zo’n 20 meter van het pad zijn prooi aan het verorberen is. Vervolgens komen de gieren dichterbij en zodra die met ongeveer 20 stuks vlakbij zijn geland, de cheeta wegdrijven om de restanten te veroveren. En dit alles alleen al in de eerste ochtend in het Kruger.

Het was soms wat lastig om ’s ochtends vroeg uit bed te komen, maar als het hek van het bushcamp om 06.00 uur open gaat en je vijf minuten later een kudde buffels in de mist staat te fotograferen is de vermoeidheid op slag verdwenen en klikt de camera er lustig op los.

Je begrijpt dat mijn camera overuren heeft gedraaid en dat ik aan het eind ruim 4000 foto’s heb gemaakt. Het mooie is dat door de ervaring van Yvonne de kwaliteit van mijn foto’s met de dag vooruit ging. Ik ben ontzettend blij met mijn foto’s. Nu tijdens het uitzoeken beleef ik de hele reis nog eens.

Yvonne, Nico, Hesley en mede reisgenoten: bedankt voor dit onvergetelijk avontuur!

Gert Captein


Een reis naar het Krugerpark met Yvonne, Nico en Hesley is niet voor mensen  bedoeld die op een luiervakantie willen met vooral zitten in de zon en af en toe eens een fotootje schieten. Elke dag begon rond 05.00 uur en eindigde om en nabij 21.00 uur. De dag begon steeds heel vroeg, met een ontbijt, om vervolgens de safariwagen in te stappen en eindeloos, eindeloos te kijken/zien en te fotograferen, onderbroken door een koffie/theemomenten en een lunch. Bij terugkeer in een van  de comfortabele onderkomens werden door elke deelnemer aan de reis drie foto’s geselecteerd die na het avondmaal aan Yvonne werden voorgelegd en van haar vakkundig commentaar en opbouwende kritiek voorzien.

De vijf deelnemers aan deze reis kregen waar voor hun geld. Yvonne bracht hen niet alleen haar expertise in natuurfotografie bij, maar toonde hen vooral ook haar liefde voor de natuur en het kunnen zien van ‘kleine’ schoonheid. Niet alleen de ‘big five’ bleken de moeite waard om te fotograferen. Ook al leverden het zien van o.a. leeuwen, cheetah en olifanten ‘in actie’ onvergetelijk schouwspelen op. Door haar jarenlange ervaring in het reizen door het Krugerpark werden wij ook nog eens naar de mooiste plekjes in het Krugerpark gereden.

Resumerend heeft deze (werk)reis mij veel bijgebracht:  niet alleen dat het mijn vaardigheid in het hanteren van mijn fototoestel om natuurfoto’s te maken aanzienlijk heeft vergroot, maar vooral ook hoe geweldig het is om de natuurlijke rijkdom van het Krugerpark van nabij mee te maken en vast te leggen in foto’s. De combinatie heeft mij mooie foto’s doen maken waar ik trots op ben en dankbaar.

Het was een aanbevelenswaardige uitdaging en genoegen.

Daan


Workshop

Een dag lang met een groep enthousiaste deelnemers fotograferen op de Veluwe of ander prachtig natuurgebied in Nederland. Er zijn maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het fotomoment (van “kijken” naar “zien”), compositie en de vaardigheden die nodig zijn voor het thema (hoofdonderwerp) van die workshop. Het is echt een hele dag “natuur beleven” en vastleggen.

Workshop informatie »

Cursus

Er worden drie verschillende cursussen natuurfotografie gegeven, variërend van een zeer uitgebreide vierdaagse Basiscursus, waarin de gehele basis van fotografie wordt behandeling in theorie, en zeker ook in de praktijk, tot gevorderden cursussen over Compositie, creativiteit en licht (2 dagen) en Macro- en close-upfotografie (3 dagen). Voor alle cursussen geldt: er zijn maximaal 8 deelnemers; De kosten van de cursus is inclusief lunches, koffie/ thee met iets lekkers en cursusmateriaal is.

Cursus informatie »

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Biografie »

Contact

Er zijn meerdere manieren om met mij in contact te komen, de makkelijkste is via mijn contact pagina. Hier kun je mijn email vinden net als een formulier om mij een bericht te sturen.

Contact »

Uiteraard is veel informatie over mij gewoon beschikbaar via mijn homepage

Homepage »