Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Bronstbeleving in optima forma: middag, nacht en ochtend doorbrengen in een hut in het bos


Eind september, begin oktober is het spannend in het bos: het is de bronsttijd van het edelhert!
Burlen, gevechten, spanning: vele mensen weten hun weg te vinden naar de Veluwe om er iets van mee te maken.

Tussen zonsondergang en zonsopgang is het bos voor het wild en moet de mens het bos verlaten. In samenwerking met Natuurmonumenten kan er nu op twee momenten op een unieke manier de bronst meegemaakt worden op de plek waar het kan gebeuren: in het bos, in een fotohut bij een wildweide.
De fotohut en wildweide liggen in een rustgebied.

In de middag gaan we, alles wat mooi is fotograferend, naar de fotohut toe. Deze is gelegen in een rustgebied. Vanaf de namiddag verblijven we in de fotohut en staan de camera’s klaar. Als het donker wordt, gaan we het bos en de bronst beleven. We zijn uiteraard zeer stil, het is nagenoeg donker, we zullen van een eenvoudige avondmaaltijd genieten. Het is de tijd van de roepende bosuilen, een knorrend varken, hopelijk het burlen van edelherten dichtbij en meer. Er worden op de wildweide regelmatig wilde zwijnen en edelherten gezien. Af en toe een vosje, das en reeën.

De accommodatie is zeer basic. Er is voor iedereen een ruststoel die in slaapstand gezet kan worden, met een dik kussen erin. Elke deelnemer dient zelf te zorgen voor een warme slaapzak/deken en een kussentje. Er wordt gezorgd voor thee en koffie en in de ochtend een krentenbol. Nog voor het licht is staan de camera’s weer paraat. Begin van de ochtend breken we op, lopen door het bos terug naar het atelier en daar wordt aan de deelnemers een lekker ontbijt geserveerd.

Dit gebied is vrije wildbaan. Er is geen garantie dat er wild gezien of bronst gehoord wordt en/of dat dieren goed gefotografeerd kunnen worden! De omstandigheden worden wel zo ideaal mogelijk gemaakt.

Er kunnen maximaal 4 deelnemers per bronstnacht mee.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.