Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

’t Aardhuis: bronst van het edelhert en paddenstoelen


Deze workshop wordt gegeven in wildpark “Het Aardhuis” in Hoog-Soeren nabij Apeldoorn. Het wildpark ligt binnen de grenzen van de Koninklijke houtvesterij Het Loo.

Naast edelherten, damherten, wilde zwijnen, vele vogelsoorten, vossen en af en toe een ree, zijn in dit gebied prachtige paddenstoelen, oude bomen en landschappen te fotograferen. Je verveelt je er nooit als fotograaf!

Tijdens de workshop van 20 september 2016 gaan we trainen om het wild echt goed te fotograferen. Wildfotografie is een vak apart, waarbij de fotograaf heel snel en accuraat moet kunnen reageren. Het helpt als je kennis van het gedrag van de dieren hebt. In het Aardhuis kan ik tijdens het fotograferen gewoon aanwijzingen geven, zonder dat het wild direct wegspringt.

In deze tijd van het jaar vechten de edelhertenherten om de gunsten van de hindes. Ook in het Aardhuis is deze eeuwenoude, en vaak heel felle strijd, goed te volgen en vast te leggen. Het verbaal dreigen van de edelherten, het burlen, is hier goed te horen, zien en vast te leggen. Niets zo indrukwekkend als het burlen van de edelherten! Ook ander typisch bronstgedrag is vanuit de fotohut goed te zien en te fotograferen.

Daarnaast biedt het wildpark aan fotografen met belangstelling voor macro en paddenstoelen, een prachtige gelegenheid om bijzondere soorten vast te leggen. Uiteraard kan er ook tijd besteed worden aan het fotograferen van de wilde zwijnen, die altijd zeer nadrukkelijk aanwezig zijn.

De workshop vangt aan om half 10 met koffie/thee met wat lekkers en een korte briefing buiten het Aardhuis. Vanaf tien uur gaan we het Park in. In de ochtend zullen we bezig zijn met het fotograferen van de wilde zwijnen, de biggetjes en paddenstoelen. Rond 12.00 uur gaan we lunchen op het terras van het landhuis of in het park (picknicken), afhankelijk van het weer. In de middag zullen we een tijd in de fotohut doorbrengen, waar we hopelijk de bronstige edelherten kunnen fotograferen. Bij dit deel van de workshop is een teleobjectief van minimaal 200 mm wel nodig om de dieren goed vast te kunnen leggen.

Voor deze workshop raad ik aan zoveel mogelijk lege memory-cards mee te nemen en eventueel een laptop, zodat je tijdens de lunch je foto’s kunt overzetten. Over het algemeen wordt er tijdens deze workshops erg intensief gefotografeerd. Ook genoeg volle batterijen zijn nodig. Neem eventueel de oplader mee, zodat de batterijen tijdens de lunch opgeladen kunnen worden.

De workshop is om 17.00 uur afgelopen zijn (dan sluit het park ook). Nadien kunnen de deelnemers een aantal foto’s op een speciale pagina plaatsen, zodat ze besproken kunnen worden door mij.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.