Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop Wildfotografie in ’t Aardhuis: de biggen zijn geboren!


Deze workshop wordt gegeven in wildpark “Het Aardhuis” in Hoog-Soeren nabij Apeldoorn. Het wildpark ligt binnen de grenzen van de Koninklijke houtvesterij Het Loo.

Naast edelherten, damherten, wilde zwijnen, vele vogelsoorten, vossen en af en toe een ree, zijn in dit gebied prachtige paddenstoelen, oude bomen en landschappen te fotograferen. Je verveelt je er nooit als fotograaf!

Tijdens de workshop van 26 maart 2016  gaan we aan het werk om het wild goed te leren fotograferen. Wildfotografie is een vak apart, waarbij de fotograaf heel snel en accuraat moet kunnen reageren. Het helpt als je kennis van het gedrag van de dieren hebt. De biggetjes zijn verschrikkelijk leuk om te zien in hun spel, maar het zijn ook kleine snelheidsmonstertjes. Als je die diertjes goed kunt vastleggen, kun je alles goed vastleggen. De wilde zwijnen komen over het algemeen redelijk dichtbij, dus kun je ook met kortere objectieven een goed resultaat behalen.

Het is nooit van te voren te voorspellen wanneer de biggetjes precies geboren gaan worden. Soms wordt de eerste worp eind februari geboren, en de volgende worpen komen er pas in april. Twee jaar geleden kon ik, samen met een groep, de bezigheden van een jong zeugje vastleggen, minuten nadat de biggetjes geboren waren. Een uniek moment waar alle deelnemers bijzondere herinneringen aan hebben.

Deze workshop is een fantastische training voor bijvoorbeeld mensen die binnenkort een safari gaan maken of op een andere manier veel met dierenfotografie te maken hebben. Tijdens een safari krijg je de hele dag wild voor de lens, en dan is het toch geweldig als de foto’s van zo’n prachtige trip goed zijn.

De workshop op 26 maart 2016 vangt aan om half 10 met koffie/thee met wat lekkers en een korte briefing buiten het Aardhuis. Vanaf tien uur gaan we het Park in. In de ochtend zullen we bezig zijn met het fotograferen van de wilde zwijnen en de kleine biggetjes. Rond 12.00 uur gaan we lunchen op het terras van het landhuis of in het park (picknicken), afhankelijk van het weer. In de middag zullen we een tijd in de fotohut doorbrengen, waar we hopelijk de edelherten en damherten kunnen fotograferen. Bij dit deel van de workshop is een teleobjectief van minimaal 200 mm wel nodig om de dieren goed vast te kunnen leggen.

Voor deze workshop raad ik aan zoveel mogelijk lege memory-cards mee te nemen en eventueel een laptop, zodat je tijdens de lunch je foto’s kunt overzetten. Over het algemeen wordt er tijdens deze workshops erg intensief gefotografeerd. Ook genoeg volle batterijen zijn nodig. Neem eventueel de oplader mee, zodat de batterijen tijdens de lunch opgeladen kunnen worden.

De workshop is uiterlijk 17.00 uur afgelopen (dan sluit het park ook).

2 reacties op “Workshop Wildfotografie in ’t Aardhuis: de biggen zijn geboren!

  1. Vorig jaar ben ik met Yvonne mee geweest naar het Aardhuis. Vond het een boeiende workshop in een leuke omgeving. Heb weer wat over herten en wild zwijnen geleerd. Daarnaast nog een paar mooie foto’s van deze beesten mee naar huis kunnen nemen.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.