Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Training wildfotografie op het Aardhuis: Edelherten met bastgewei


Deze workshop wordt gegeven in wildpark “Het Aardhuis” in Hoog-Soeren nabij Apeldoorn. Het wildpark ligt binnen de grenzen van de Koninklijke houtvesterij Het Loo. Naast edelherten, damherten, wilde zwijnen, vele vogelsoorten, vossen en af en toe een ree, zijn in dit gebied prachtige paddenstoelen, oude bomen en landschappen te fotograferen. Je verveelt je er nooit als fotograaf!

Tijdens de workshop van 15 mei 2015 (1e Pinksterdag) gaan we aan de slag met het goed fotograferen van wild. Wildfotografie is een vak apart, waarbij de fotograaf heel snel en accuraat moet kunnen reageren. Het helpt als je kennis van het gedrag van de dieren hebt. De biggetjes zijn verschrikkelijk leuk om te zien in hun spel, maar het zijn ook kleine snelheidsmonstertjes. Als je die diertjes goed kunt vastleggen, kun je alles goed vastleggen. De wilde zwijnen komen over het algemeen redelijk dichtbij, dus kun je ook met kortere objectieven een goed resultaat behalen.

De edelherten hebben in maart hun gewei afgeworpen en zijn nu bezig een geheel nieuw, en vaak groter en mooier gewei op te bouwen. De stangen zijn nog bekleed met huid en dat is een prachtig gezicht. Ook kunnen er al hertenkalfjes geboren zijn.

Deze workshop is een fantastische training voor bijvoorbeeld mensen die binnenkort een safari gaan maken of op een andere manier veel met dierenfotografie te maken hebben. Tijdens een safari krijg je de hele dag wild voor de lens, en dan is het toch geweldig als de foto’s van zo’n prachtige trip goed zijn.

De workshop vangt aan om half 10 met koffie/thee met wat lekkers en een korte briefing buiten het Aardhuis. Vanaf tien uur gaan we het Park in. In de ochtend zullen we bezig zijn met het fotograferen van de wilde zwijnen en de kleine biggetjes. Rond 12.00 uur gaan we lunchen op het terras van het landhuis of in het park (picknicken), afhankelijk van het weer. In de middag zullen we een tijd in de fotohut doorbrengen, waar we hopelijk de edelherten en damherten kunnen fotograferen. Bij dit deel van de workshop is een teleobjectief van minimaal 200 mm wel nodig om de dieren goed vast te kunnen leggen.

Voor deze workshop raad ik aan zoveel mogelijk lege memory-cards mee te nemen en eventueel een laptop, zodat je tijdens de lunch je foto’s kunt overzetten. Over het algemeen wordt er tijdens deze workshops erg intensief gefotografeerd. Ook genoeg volle batterijen zijn nodig. Neem eventueel de oplader mee, zodat de batterijen tijdens de lunch opgeladen kunnen worden.

De workshop is uiterlijk 17.00 uur afgelopen (dan sluit het park ook).

3 reacties op “Training wildfotografie op het Aardhuis: Edelherten met bastgewei

  1. Ik heb geen dure spiegelreflexcamera met nog duurdere lenzen, maar ‘gewoon’ een compact camera (Sony HX9V). Yvonne heeft mij in deze workshop laten ervaren dat GOEDE foto’s maken vooral draait om de man of vrouw achter de camera die de compositie bepaalt en aan de knoppen draait. De WORKshop doet zijn naam eer aan, na een korte theorie en instructie van Yvonne was het vooral zelf aan de slag gaan met oefenen. En dat kan in ‘t Aardhuis volop: herten, zwijnen, vogels, reptielen en insecten (vliegend hert, meikever).. je verveelt je geen minuut! Yvonne biedt zeer deskundige begeleiding en verzorgt de workshop netjes. Voor startende en ervaren (hobby) fotografen -ook met compact camera- zeker een aanrader!

  2. Gisteren, zaterdag 2 juni 2012, heb ik de workshop gevolgd, in het Aardhuis. Wat een geweldige ervaring! een echte aanrader voor de beginnende “hobby” fotograaf. Ik heb veel aan de tips van Yvonne gehad en ben vandaag gelijk met nieuw enthousiasme aan de slag gegaan.

  3. Een geweldige dag! Deze workshop gaf me de kans om wilde zwijnen en herten volop te fotograferen, ruim 32 Gb aan kaartjes volgeschoten, dus dat zegt genoeg! De herten en zwijnen zijn goed te fotograferen en de faciliteiten van het park zijn uitstekend! Yvonne zorgde, zoals altijd, voor een goede lunch en er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen en hulp te krijgen. De dag begint met een korte presentatie over een aantal basisbeginselen van fotografie, maar daarna ben je echt alleen maar aan het fotograferen. De workshop eindigt met een bespreking van een paar van je foto’s, zodat je ook gelijk goede feedback krijgt. Echt een aanrader! Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.