Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Unieke fotoworkshop “Fotoshoot met je eigen hond”


Op woensdag 10 oktober a.s. wordt er door mij, samen met Jacqueline Sterrenberg van Hondenschool Denk Honds in Elspeet, weer een leuke en boeiende workshop gehouden. Je kunt een fotoreportage door een fotograaf te laten maken, maar iedereen kent zijn of haar eigen hond toch het beste. Weet precies wat die speciale uitdrukking is, waardoor je hond zó speciaal is. Maar het is niet eenvoudig om een pakkende en goede foto van je hond te maken.

Op woensdag 10 oktober leer je tijdens de workshop veel over het maken van een bijzondere foto van je eigen hond. Er wordt veel aandacht besteed aan de compositie, de belichting, achtergrond en andere belangrijke zaken, zowel voor portretten, in stand en in actie. Ook als je met een phone of met tablet wilt fotograferen, is er heel veel te leren en te winnen tijdens deze workshop.

Tijdens het praktijkdeel (middag) wordt er buiten gefotografeerd, in een van de prachtige natuurgebieden die de N.W. Veluwe rijk is. Er is daar alles: laantjes, omgevallen bomen, waterpartij, heideveldjes en prachtig licht. De honden mogen daar loslopen, als je dat zelf wilt.

Mocht het zo zijn dat je niet met je eigen hond kunt fotograferen om welke reden dan ook (te jong, loops, niet helemaal gezond, niet los kunnen of niet helemaal sociaal met andere honden) dan kun je voor deze dag met de knappe, superlieve Bearded Collie van Jacqueline werken, die zeker ook geen tekort aan speciale uitstraling heeft!

Deze workshop heeft dezelfde opzet als de meeste van mijn andere workshops en staat dus open voor alle niveaus en voor alle type fotoapparatuur. Dat wil zeggen dat zowel beginnende als (verder) gevorderde fotografen hier aan mee kunnen doen. Iedere deelnemer wordt door mij op zijn/haar eigen niveau begeleidt. Je kunt dus meedoen met een spiegelreflex, hybride of compact camera.

De aanvang van de workshop is om 10.00 uur, met koffie en iets lekkers erbij, direct gevolgd door een stukje theorie over “zien”, compositie, belichting, aparte belichting (gevorderden) en handling. Rond 11.00 uur vertrekken we naar het gebied waar we gaan fotograferen. Rond 13.00 uur kunnen we van een heerlijke lunch genieten (ofwel: we picknicken op locatie). Ik zal zelf van elke hond een aantal foto’s maken en nadien (na enkele weken) krijg je dan drie foto’s in twee formaten toegestuurd via de email.

Daarna gaan we weer door met fotograferen en we zorgen rond 14.30 uur weer in de Hondenschool te zijn. Iedereen kan dan een aantal foto’s selecteren (graag zoveel mogelijk eigen laptop meenemen) die dan besproken zullen worden. Het einde van de workshop is uiterlijk 16.00 uur.

De kosten zijn 80 euro per persoon all-in (koffie/thee/iets bij de koffie/lunch, drie foto’s van je hond door mij gemaakt en workshopmap). Het maximale aantal deelnemers met hond is zes.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.