Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Workshop natuurfotografie “Geheimen van Botshol”


Op 29 juni a.s. wordt er een heel bijzondere workshop natuurfotografie georganiseerd in een deel van de Vechtsplassen, in Waverhoek en Botshol. Tussen de dorpen ’s Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Ankeveen kun je dit schitterende natuurgebied vinden.

Anders dan gebruikelijk beginnen we niet bij zonsopgang, maar om 12.00 uur. Alle deelnemers verzamelen zich in de eigen accommodatie van Natuurmonumenten in Waverhoek. Na een stukje theorie die ondersteund wordt door beeldmateriaal, gaan we in het natuurgebied Waverhoek fotograferen. Een nat gebied waar vele vogels, wilde bloemen, Libellen en andere mooie foto onderwerpen te vinden zijn. De gehele workshop worden we begeleidt door een boswachter van Natuurmonumenten, die ons veel over dit schitterende natuurgebied zal kunnen vertellen.

Aan het einde van de middag, rond 16.00 uur keren we terug in de accommodatie en gebruiken we een lichte avondmaaltijd. Er is dan ook gelegenheid om foto’s te ontladen en/of batterijen op te laden. Rond 17.00 uur stappen we op de boot en varen we, het normaal gesloten natuurgebied Botshol in. Dit prachtige, normaal gesloten, gebied wordt bevolkt door vele soorten bijzonder vogels, waaronder: Lepelaar, Zilverreiger, Zwarte Stern, Aalscholver, Purperreiger en de schuwe Roerdomp.

Aan zoogdieren zouden we ree, hermelijn, otter en boommarter kunnen tegenkomen. Kortom: tijdens deze workshop komen vrijwel alle disciplines van natuurfotografie aan bod!

Bij deze workshop worden geen eisen gesteld aan het type camera. Wel is enige kennis van fotografie/instellingen gewenst. Ook is het aan te bevelen om te beschikken over een telebereik van minimaal 200 mm. Een macro objectief of macrostand op de camera is heel goed bruikbaar, zo ook een groothoek objectief.

De workshop zal rond 20.00 uur afgelopen zijn. Thuis kunnen alle deelnemers een aantal foto’s selecteren om door mij schriftelijk te laten bespreken.

Wil je meer te weten komen over wat er leeft, groeit en bloeit en over ’t ontstaan van deze pracht gebieden?
Zie website natuurmonumenten of op facebook

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.