Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Wildfotografie met gids in Kroondomein


De Kroondomeinen op de Veluwe zijn van oudsher zeer bekend door de grote aantallen edelherten, wilde zwijnen en ander wild, die er te vinden zijn. Je moet er echter wel goed de weg kennen om die dieren ook daadwerkelijk te kunnen vinden en fotograferen.

In samenwerking met een zeer ervaren gids wordt er op 20 mei 2013 (2e Pinksterdag) vroeg in de avond een workshop wildfotografie gegeven door mij. De exacte locatie waar de workshop gehouden wordt, is pas op de dag zelf bekend, omdat de gids zal bekijken op welke locatie de kans op ontmoetingen het grootst is. De aanvang van de workshop is om 16.00 uur in het atelier, in de Leuvenumse Bossen. Daar zal een stukje theorie behandeld worden, en zullen we een lichte avondmaaltijd gebruiken.

Om de zichtbaarheid van en de kans op een ontmoeting met het wild te vergroten is het maximaal aantal deelnemers aan deze workshop beperkt tot 6. Er dient extra aandacht aan de kleding gegeven te worden (geen felle kleuren). We zullen tot het moment van zonsondergang in het gebied zijn. Het tijdstip dat de zon die dag ondergaat is half tien. Daarna rijden we terug naar het atelier, waar de deelnemers onder het genot van een lekker kopje koffie of thee, foto’s kunnen uitzoeken, die daarna besproken kunnen worden.

Er worden bij deze workshop geen speciale eisen gesteld aan de apparatuur of kennisniveau van de deelnemers. Maar een teleobjectief van minimaal 250 mm is aan te bevelen.

2 reacties op “Wildfotografie met gids in Kroondomein

  1. Op vrijdag 13 Juli (!) de eerste van deze vier avondworkshops met gids in de Kroondomeinen gedaan. Het weer zag er eerst wat dreigend uit, maar dat bleek later eerder een voordeel dan een nadeel te zijn. We werden getracteerd op een prachtige zonsondergang, met ongelofelijk mooi licht. Vooral op de heide zag het er prachtig uit. Het is trouwens helemaal een heel mooi gebied. We gingen voor wild en we hebben ook wild gezien en gefotografeerd. Dat valt nog niet mee, maar oefening baart kunst. Herten, zwijnen, een das en nog veel meer moois gezien en gefotografeerd. We vertrokken vanuit “De Kronkel” een prima loactie. Een avondworkshop heeft een eigen sfeer, zo aan het einde van de dag het bos in en de sfeer daar ervaren. heel apart en zeker voor herhaling vatbaar. Eigenlijk altijd een succes, de workshops van Yvonne.

  2. Net terug van de workshop met Yvonne en gids Bram. Wat een heerlijke avond was het weer en wat ongelooflijk veel prachtige dieren hebben we gezien. Het vraagt echter nog wel wat oefening om ze zo mooi in beeld te brengen als Yvonne zelf doet, maar met haar tips en hulp zal het op een dag ( na veel oefenen, en mits je met mensen onderweg bent die de weg naar het wild weten in het grote bos!) wel lukken. Daarnaast is het gebied zo mooi dat er genoeg andere dingen te fotograferen zijn, zeker in het mooie strijklicht op deze lange zomerdagen. En mooie beelden of niet: het was een heerlijke avond zo diep in het bos!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.