Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Workshop herfst in de Wieden en Paddenstoelen


Ga mee genieten met deze unieke workshop op zondag 23 september 2012 in Nationaal Park De Wieden-Weerribben en het Waterloopbos. We gaan op zoek naar reeën, libellen, otters, ijsvogels, vele (water) vogels en andere prachtige foto-onderwerpen. Achter elke bocht ligt weer een nieuw fascinerend landschap dat je misschien wilt fotograferen. We varen met een boot voor alleen onze eigen groep.

Deze fantastische workshop begint al vroeg op de verzamelplek ergens in de kop van Overijssel. Onze schipper zoekt steeds weer nieuwe, uitdagende locaties uit voor ons, en daarom veranderd de plek waar we opstappen ook steeds.

Om 07.15 uur drinken we een kopje koffie/thee met wat lekkers en geef ik een korte toelichting over onder meer de instellingen van de camera. Ook is er dan tijd om vragen te stellen.

Bij zonsopgang om 7.30 uur varen we met “De Otter” en schipper Ferdinand door dit prachtige gebied. Dit is de tijd dat er vaak mist boven het water hangt. Er zullen zeker watervogels te fotograferen zijn en hopelijk komen we weer reeën tegen.

Daarna gaan we paddenstoelen, kikkers en de aparte oude overblijfselen van onderzoekers in het Waterloopbos fotograferen. Rond 10.30 uur rijden we er naar toe, een kort ritje door een prachtig landschap. Er is daar bijna te veel om vast te leggen. Er zijn veel en verschillende soorten paddenstoelen zijn daar te vinden. Maar ook met landschappen, vogels en oude knoestige bomen kun je als natuurfotograaf je creativiteit uitleven. Rond 11.30 uur gebruiken we daar ook de lunch (ofwel: we picknicken). De workshop zal tussen15.00-15.30 uur afgelopen zijn. Na de workshop kunnen een aantal foto’s besproken worden op een speciale pagina op het internet.

De kosten van en maximale aantal deelnemers aan deze workshop zijn wat hoger dan die van andere workshops in verband met de boothuur.

Reactie op “Workshop herfst in de Wieden en Paddenstoelen

  1. Wat een geweldige zonsopkomst mochten we meemaken tijdens deze workshop! Geweldig mooi. De verzorging was weer goed geregeld door Yvonne. Ook het tweede gedeelte was fantastisch, mooie en veel verschillende soorten paddestoelen. Echt een aanrader deze workshop!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.