Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop Edelhertenbronst in Kroondomein en Aardhuis


Kroondomein ’t Loo, ca. 10.000 hectare bos, heide, parken en landbouwgronden, bestaat uit twee delen: Het Paleispark en de Koninklijke Houtvesterij. Het is het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland, en heeft een zeer rijke historie die nauw verweven is met ons Koningshuis.

Tijdens de workshop van 13 september gaan we in twee gebieden van ’t Loo fotograferen. De workshop begint om 11.30 uur in wildpark het Aardhuis. We drinken een kopje koffie/thee, en beginnen met een stukje theorie om de kans op het maken van een mooie foto, te vergroten.

Tijdens het eerste deel van de workshop in het Wildpark het Aardhuis ligt de nadruk op  de training van wildfotografie. Daarnaast is het voor mij mogelijk om daar aan te geven wat er zich allemaal afspeelt in de roedels tijden de bronst. Het geeft een geweldige kans om de gedragingen van de bronstige herten te observeren en vast te leggen. We zullen dan vanuit de fotohut fotograferen.  Uiteraard kunnen we ons ook bezig houden met de prachtige paddenstoelen die we daar tegenkomen.

Rond vier uur  lopen we rustig terug naar het landhuis om vervolgens een lichte avondmaaltijd op de veranda van het landhuis te gebruiken.

Daarna, laat in de middag gaan we naar de Bieze, één van de drie heidegebieden van de Houtvesterij. Om daar te komen rijden we een stukje door een prachtig bos. We zullen tot circa 20.30 uur in het veld blijven.

Er worden in dit gebied zeer regelmatig groepjes wilde zwijnen, damherten, edelherten en reeën gezien. Ook zijn er vele vogels te zien, waaronder de Veldleeuwerik, Buizerd, Sperwer, Boomvalk (jagend op Libellen) en Havik. Ook Das, Vos en Boommarter komen in dit gebied voor. In deze tijd maken de Edelherten zich op om zich in de strijd om de dames te storten. Het is bronsttijd! Het Kroondomein is vanaf 15 september gesloten voor publiek, dus dit is de laatste mogelijkheid om nog iets van de bronst in dit gebied mee te maken.

Na afloop van de workshop kan iedere deelnemers een drietal foto’s van die ter bespreking naar mij toe sturen per email.

Reactie op “Workshop Edelhertenbronst in Kroondomein en Aardhuis

  1. Het was een mooie en vooral leerzame dag.
    Duidelijk uitleg over compositie.
    Ik werd blij dat ik voor het eerst betere foto’s maakte dan voorheen. Dus voor mij was de missie geslaagd. Leuke gesprekken gehad met de natuurgids Bram. Een goed georganiseerde dag, bedankt

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.