Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Workshop natuurfotografie “Ankeveense Plassen”


Op 19 juli a.s. wordt er een heel bijzondere workshop natuurfotografie georganiseerd in de Ankeveense Plassen, een onderdeel van de Vechtplassen.

We beginnen vlak na zonsopgang, om 05.30 uur staat de koffie en thee klaar. Alle deelnemers verzamelen zich in de eigen accommodatie van Natuurmonumenten. Na een stukje theorie stappen we rond 06.00 uur op de boot en varen we, onder leiding van een boswachter van Natuurmonumenten het natuurgebied in om te fotograferen.

In deze periode van het jaar valt de piek van de Reeënbronst. Een tijd waarin de reebokken met elkaar vechten om de gunsten van een mooie dame. De bokken kunnen eindeloos achter de geiten aandrijven. Voordeel van deze gemoedstoestand is, dat ze wat minder snel reageren op de aanwezigheid van mensen. En dat is handig voor fotografen! In de heel vroege ochtend is het licht het mooist en is ook de kans om dit spectaculaire gedrag te zien en vast te leggen, het grootst.

We varen tot ongeveer 09.30 uur. Aan boord genieten we van een kopje koffie of thee met een snack. Als we terugkomen is er tijd voor en korte stop bij de accommodatie. Daarna lopen we rustig richting een vogelscherm, achter waar vandaag we hopen een aantal vogelsoorten vast te kunnen leggen. Vogelsoorten die daar voorkomen zijn: Zwarte Stern, Waterral, Kleine Karekiet en Rietzanger. Ook Visdief, Koekoek en vele watervogels worden er regelmatig waargenomen. Aan zoogdieren zouden we ree, hermelijn, otter en boommarter kunnen tegenkomen. Kortom: tijdens deze workshop komen vrijwel alle disciplines van natuurfotografie aan bod!

In dit natte gebied waar vind je ook veel wilde bloemen, libellen, waterjuffers, vlinders, ringslang en andere mooie foto onderwerpen te vinden zijn. De gehele workshop worden we begeleidt door een boswachter van Natuurmonumenten, die ons veel over dit schitterende natuurgebied zal kunnen vertellen

Rond een uur of 11.00 gebruiken we een heerlijke lunch op locatie, we gaan dus picknicken! De workshop zal rond 14.00 uur afgelopen zijn. Thuis kunnen alle deelnemers een aantal foto’s van die dag selecteren om door mij schriftelijk te laten bespreken.
Deze workshop wordt gehouden bij minimaal 6 deelnemers. Het maximale aantal is 10 deelnemers bij deze workshop.
Bij deze workshop worden geen hoge eisen gesteld aan het type camera of kennisniveau. Het is wel prettig om te beschikken over een telebereik van minimaal 200 mm (als objectief of als instelling). Een macro objectief, macrostand op de camera en groothoek objectief is ook heel goed bruikbaar.

Wil je meer te weten komen over wat er leeft, vliegt, zwemt, groeit en bloeit en over ’t ontstaan van deze pracht gebieden? 
Zie www.natuurmonumenten.nl/vechtplassen of www.facebook.com/vechtplassen
Meer informatie over de workshop kun je ook lezen op https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/fotoworkshop-op-land-en-water/2014-07-19t0530

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.