Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop “Zonsopgang, herfstsferen en paddenstoelen in het Kroondomein” vroeg


Kroondomein ’t Loo is een gebied van in totaal circa 10.000 hectare bos, heide, parken en landbouwgronden. Het Kroondomein bestaat uit twee delen: het Paleispark met omliggende bossen en de Koninklijke Houtvesterij, die beroemd is om het vele wild dat er loopt. Het is het grootste aaneengesloten natuurgebied in Nederland en heeft een zeer rijke historie is nauw verweven is met het Koningshuis.

Helaas is een groot deel van het Kroondomein gedurende de herfst gesloten voor publiek. Pas op 1e Kerstdag is het gehele gebied weer open voor bezoek.

Er zijn evenwel kleine gedeelten van het Kroondomein waar bezoekers wel het hele jaar welkom zijn. En juist in dit gebied gaan we op zondag 7 oktober 2018 bij zonsopgang de beginnende herfstsferen vastleggen. Omdat een deel van het gebied vrij vochtig is, heb ik er goede hoop op dat we veel paddenstoelen (in aantal) en ook veel verschillende soorten zullen vinden.

In elk geval is het landschap meer dan de moeite waard om vast te leggen en zullen de beginnen herfsttinten daar zeker aan bijdragen. En wie weet zijn we zo gelukkig dat we de zo kenmerkende grondmist meemaken en zonnebanen.
Om niets te missen van de mooie sferen bij zonsopgang én om een grotere kans te hebben om een hert of wildzwijn tegen te komen, begint de workshop om 7.30 uur.

Rond een uur of 12 gebruiken we de lunch in het veld (we picknicken). Daarna gaan we nog even door met fotograferen. Rond half twee rijden we naar het atelier, waar de deelnemers onder het genot van een kopje verse soep, een aantal foto’s kunnen uitzoeken ter bespreking.

Rond 15.00 uur zal de workshop afgelopen zijn.

Datum zondag 7 oktober 2018
Kosten: 70 euro voor leden van Natuurmonumenten, 75 euro voor niet-leden
Is inclusief koffie/thee met iets lekkers, lunch, workshopmap en fotobespreking.
Tijden 07.30 uur – 15.00 uur

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.