Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Zonsopgang bij Kootwijkerven, met paard en wagen terug


Het prachtige ven, ’t Kootwijkerveen, is eigenlijk een meertje dat ontstaan is door het steken van turf door mensen. In dit natte klimaat voelen veel bijzondere planten en dieren zich thuis. De edelherten en zwijnen komen er graag om te drinken of te badderen. Ringslangen, gladde slangen en adders, kikkers, padden en salamanders vinden hier genoeg te eten en plaatsen om zich in de zon te warmen. Deze dieren houden van een vochtige omgeving.

Op sommige plekkenb bij het Kootwijkerven wordt Zonnedauw en Beenbreek gevonden, twee heel zeldzame planten, die beiden wettelijk beschermd zijn.

In samenwerking met “De Kronkel” in Assel en een zeer ervaren gids worden gaan we op 28 juli bij zonsopgang, om 06.00 uur het gebied in. We zullen rustig richting het ven gaan, waarbij we hopen op een paar mooie ontmoetingen met wild. Bij het ven zullen we ontbijten (picknick). Daarna is er om het ven heen ruim voldoende aan prachtige onderwerpen te vinden om te fotograferen. Landschap, vogels, wild en heel veel verschillende macro onderwerpen zullen ons een aantal uren flink bezig houden.

Rond 12.00 uur worden we opgehaald door een wagen met paard van de Kronkel, en gaan we via een mooie route terug naar het centrum. Daar kan iedereen desgewenst nog een drankje drinken. Ook kan iedere deelnemer een aantal foto’s van die ochtend selecteren, en die foto’s zullen we met zijn allen bekijken en bespreken. Rond 14.00 uur zal de workshop eindigen.

Voor deelnemers die zowel de avondtocht als het ochtendprogramma willen volgen, is er in samenwerking met de Kronkel een arrangement gemaakt om te kunnen overnachten. Er kunnen in totaal 3×2 deelnemers blijven overnachten in de Kronkel. Eén trekkershut (veel privacy) en twee wagens (tegen het terrein van Kroondomein aan) zijn eenvoudig maar schoon en comfortabel ingericht. Er zijn douches en toiletten beschikbaar. De kosten zijn 40 euro per nacht per hut/wagen, inclusief beddengoed en linnengoed.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.