Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Buitenleven Herfsttip!!! Fotografeer de herfst in de Leuvenumse Bossen!

Voor de fotografen onder ons is de herfst elk jaar weer een spannend seizoen. De felle zomerkleuren gaan over in warme tinten en het licht wordt weer zachter. Een ideale tijd dus om de natuur in te trekken om prachtige plaatjes te schieten. Beroepsfotograaf Yvonne van der Mey neemt jullie dan ook graag mee naar de Leuvenumse bossen waar de herfst elk jaar weer een spektakel belooft. Het Leuvenumse Bos is een groot natuurgebied op de noordelijke Veluwe ten zuiden van Harderwijk en heeft echt alles voor een mooie dag in de natuur: zandverstuiving, laaglandbeek, diverse bostypen, vele soorten wild en vogels en vooralheel veel rust en stilte. In de herfst is het Leuvenumse bos een waar paddestoelenparadijs. Gewoon langs het wandelpad ontdek je al gauw tientallen soorten zoals de vliegenzwam en elfenbankje, maar ook wat minder alledaagse met prachtige namen als kluifjeszwam, gewoon denneveertje en gestreept nestzwammetje. Maar het bos is ook rijk aan wild. Er komen veel zwijnen en edelherten voor, maar ook kleinere dieren als de ree, de das en de vos. Wie er ‘s ochtends vroeg bij is maakt kans om een van deze wilde dieren in het echt te zien.. maar ook het vastleggen van de prachtige zonnebanen in de vroege uurtjes leveren prachtige foto’s op. Tijdens de workshop met Yvonne ga je de herfst vastleggen op de mooiste plekken. Op zondag voor de early birds bij zonsopgang wanneer de kans op het vastleggen van zonnebanen het grootst is. En op woensdag voor de niet-zo-early birds de paddenstoelen en herfstkleuren.

Yvonne van der Mey, Schapendrift 170, Elspeet. Tel: 0577-491343. Voor vragen/opgeven: yvonnevandermey@outlook.com

Lezersaktie: de kosten voor de herfstfotografie workshop zijn 55 euro (normale prijs 72,50 euro). Dit is inclusief koffie/thee met iets lekkers en een kopje verse soep als afsluiter. De deelnemers aan beide workshops kunnen na afloop ieder twee foto’s ter bespreking insturen via de email. Hier geeft Yvonne persoonlijke feedback op.

Er zijn diverse data in oktober en november beschikbaar. Reserveer de workshop via yvonnevandermey@outlook.com onder vermelding van actie Buitenleven.

Early bird workshop van 7.30 uur tot 12.30 uur
Data:
zondag 13 oktober 20 oktober 10 november 17 november 2019
Niet-zo early bird workshop van 10.00 uur tot 15.00 uur
Data:
woensdag 9 oktober 16 oktober 30 oktober 6 november 13 november

Minimaal vier en maximaal tien deelnemers.

Er zijn geen speciale vereisten voor wat betreft apparatuur of kennisniveau.

(Let op: op deze aanbieding is de normale korting voor leden van Natuurmonumenten n.v.t.).


Workshop

Een dag lang met een groep enthousiaste deelnemers fotograferen op de Veluwe of ander prachtig natuurgebied in Nederland. Er zijn maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het fotomoment (van “kijken” naar “zien”), compositie en de vaardigheden die nodig zijn voor het thema (hoofdonderwerp) van die workshop. Het is echt een hele dag “natuur beleven” en vastleggen.

Workshop informatie »

Cursus

Er worden drie verschillende cursussen natuurfotografie gegeven, variërend van een zeer uitgebreide vierdaagse Basiscursus, waarin de gehele basis van fotografie wordt behandeling in theorie, en zeker ook in de praktijk, tot gevorderden cursussen over Compositie, creativiteit en licht (2 dagen) en Macro- en close-upfotografie (3 dagen). Voor alle cursussen geldt: er zijn maximaal 8 deelnemers; De kosten van de cursus is inclusief lunches, koffie/ thee met iets lekkers en cursusmateriaal is.

Cursus informatie »

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Biografie »

Contact

Er zijn meerdere manieren om met mij in contact te komen, de makkelijkste is via mijn contact pagina. Hier kun je mijn email vinden net als een formulier om mij een bericht te sturen.

Contact »

Uiteraard is veel informatie over mij gewoon beschikbaar via mijn homepage

Homepage »