Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Wild- en natuurfotografie in Nederland

Ruim tien maanden per jaar ben ik in Nederland aan het werk, en ik geniet daarvan minstens net zoveel als van het werken in Afrika. Daar waar ik in Afrika voornamelijk met (groot) wild werk, ben ik in Nederland erg bezig met de kleinere onderwerpen in de natuur.

Een bloem, insect, dauwdruppel of paddenstoel kan me net zo “pakken” als een Gemsbok of Giraffe. Juist de zogenaamde simpele onderwerpen zijn een regelrechte uitdaging: “van niets, iets maken” is een opdracht waarmee ik de cursisten in de gevorderde cursussen regelmatig mee laat werken.

Ik ben nog altijd blij dat ik niet gekozen heb voor één specialisme. Als allround natuurfotograaf heb ik altijd een uitdaging, is er altijd wat te doen en te beleven.

Het is één van de aller-leukste onderdelen van mijn werk om cursisten dat gevoel te laten ervaren: “van kijken naar zien” , en het lukt ook bijna altijd.

Ik hoef niet ver te gaan voor mijn inspiratie en onderwerpen. Al bijna 30 jaar wonen en werken Nico Bulder en ik midden in één van de mooiste natuurgebieden in Nederland: de Leuvenumse Bossen. Ik vind het geweldig dat zoveel cursisten de schoonheid van dit prachtige gebied leren kennen.