Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Fotoreizen

Groningen

Vogels, wild, landschappen, macrofotografie, creatieve fotografie… alles komt aan bod. In een provincie waarbij je misschien niet direct aan veel natuur denkt. Maar die dat zeker wel heeft! Het hoofddoel zijn de ijsvogels, maar de groene specht, geelgors en vele andere soorten zijn ook prachtig vast te leggen.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 17 juni tot maandagochtend 20 juni 2022, zijn we met onze groep van maximaal 6 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen.

Naar pagina met meer informatie

Texel

Texel, het grootste van de Waddeneilanden, is voor elke natuurfotograaf een geweldige plek om te gaan fotograferen. Het landschap is heel divers: brede stranden, kwelders, heide, polders, bos, bollenvelden en natuurlijk prachtige duinen. Het beroemde Texelse schaap is overal te zien en in maart zullen er zeker lammetjes in de wei lopen. Met een beetje geluk kun je de Gewone- en de Grijze zeehond zien.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 23 april tot maandagochtend 26 april 2021, zijn we met onze groep van maximaal 6 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen.

Naar pagina met meer informatie

Zuid-Afrika

Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik in Afrika de juiste mensen tegenkwam die een fotoreis konden organiseren zoals ik het voor ogen had. Maar dat is nu eindelijk gelukt. Een zeer ervaren ranger heeft hét perfecte fotomobiel en hij neemt ons elke dag weer mee door het Kruger National Park op zoek naar mogelijkheden voor ons om de mooiste beelden te maken.

In mei 2022 (mits de covid-19 pandemie het toestaat) vertrekken Nico en ik naar Zuid-Afrika en is er weer de mogelijkheid voor 5 fotografen om 15 dagen lang met ons door het wereldberoemde Kruger National Park in Zuid-Afrika mee te reizen en te fotograferen. Het Kruger NP is een zeer veelzijdig natuurgebied, met een oppervlakte van 20.000 km2. Meer informatie over deze mooie fotoreis komt begin juni 2020 op deze website

Terschelling

Na het grote succes van de eerdere fotoweekenden naar Ameland en Texel, is dit keer Terschelling aan de beurt. Terschelling, hét natuur-Waddeneiland bij uitstek, is voor elke natuurfotograaf een fantastisch plek om te fotograferen.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 9 november tot maandagochtend 11 november 2012, zijn we met onze groep van maximaal 8 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen. ‘s Avonds na het diner kan iedere deelnemer een aantal foto’s van de dag selecteren, zodat die besproken kunnen worden.

Naar pagina met meer informatie


Als je het leuk vindt om ook de andere reizen te bekijken die ik in het verleden heb gedaan dan kun die hieronder aan klikken.

Drie dagen fotograferen op Texel (2012)