Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Foto weekend, drie dagen fotograferen op Texel


Er is nog vijf plaatsen vrij

Texel, het grootste van de Waddeneilanden, is voor elke natuurfotograaf een geweldige plek om te gaan fotograferen.

Het landschap is heel divers: brede stranden, kwelders, heide, polders, bos, bollenvelden en natuurlijk prachtige duinen. Het beroemde Texelse schaap is overal te zien, en in maart zullen er zeker lammetjes in de wei lopen. Met een beetje geluk kun je de Gewone- en de Grijze zeehond zien.

Texel is een eiland met een rijke natuur: door Nationaal Park Duinen van Texel worden er een aantal prachtige natuurgebieden beheerd, waaronder het natuurlijk fenomeen De Slufter. Dit is een brede duinenrij, die in open verbinding met de Noordzee staat. Bij vloed vullen de kreken zich met zeewater en bij eb loopt het water weer terug de zee in. Er groeit veel Zeekraal en Lamsoor. Er is ook een zoet watervallei waar Orchideeën bloeien. Texel is een echt vogeleiland. Eidereenden broeden er, en je kunt er onder andere de grootste kolonie Lepelaars zien foerageren. In totaal zijn er 370 vogelsoorten op Texel waargenomen.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 27 tot maandagochtend 30 maart 2020, zijn we met onze groep van maximaal 8 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen. ‘s Avonds na het diner kan iedere deelnemer een aantal foto’s van de dag selecteren, zodat die besproken kunnen worden. Geen beter manier om snel veel beter te gaan fotograferen, dan er een aantal dagen continu mee bezig te zijn, met begeleiding in de buurt. We zullen bezig zijn met landschappen, vogels (ook training vliegende vogels), zoogdieren (er zullen al lammetjes zijn), beweging van de zee en verder alles wat mooi is. Op het strand kan de creativiteit gestimuleerd worden met het zoeken naar heel aparte strandonderwerpen, zoals drijfhout, schelpen, krabbetjes en ander moois. Ook gaan we met een boot naar de zandbanken waar de zeehonden verblijven!

We hebben de beschikking over een prachtig groot huis met ruime tweepersoonskamers. Het huis, net buiten De Cocksdorp op de noordpunt van het eiland, is voorzien van alle gemakken. Het huis is rookvrij.

Het fotoweekend is volledig verzorgd. Dat betekent dat alle overnachtingen, alle maaltijden (m.u.v. vislunch na boottocht), koffie/thee, boottocht naar de zeehonden en snacks zijn inbegrepen. Alleen parkeervignet en de overtocht naar Texel is niet inbegrepen (plm 37 euro voor auto en passagiers).

6 reacties op “Foto weekend, drie dagen fotograferen op Texel

 1. Het was een leerzaam fotoweekend. Erg afwisselend qua fotomomenten (o.a. een prachtighe zonsopgang boven het wad) en onderwerpen, qua weer (zon, maar ook bibberende lammetjes in de kou. Kortom, een leerzaam weekend

 2. Eind vorig jaar hebben Ank en ik al een weekend Ameland “gedaan” met Yvonne en Nico. Onder andere omdat dit heel goed beviel, ook het weekend Texel gedaan. Een heel mooi eiland, mooie natuur en volop gelegenehdi om te fotograferen. Alles onder leiding van Yvonne, die de organisatie weer perfect op orde had en goed inspeelde op het wisselende weer. Mooi en comfortabel huis. Fotograferen is heel mooi om te doen, maar het ‘s-avonds uitzoeken en met elkaar bekijken en bespreken van de foto’s door Yvonne hoort er ook onverbrekelijk bij. Vele leermomenten. Leuke groep.
  Kortom, voor herhaling vatbaar.

  Groeten van Ger en Ank.

 3. Weer een super weekend, eerst Ameland nu Texel. Weer veel geleerd, prachtig huis en een
  weer prachtige natuur. Als extraatje een vogelaar in de auto, ook van haar weer veel opgestoken. Laat het volgende weekend maar komen. Yvonne en Nico en alle andere deelnemers BEDANKT !

 4. Texel geeft ongelooflijk veel gelegenheid om te fotograferen! Yvonne weet de goede plekjes op de juiste momenten te vinden en zo hebben we enorm veel foto’s kunnen maken, onder prachtige lichtomstandigheden. Bij terugkomst in het erg comfortabele huisje was er de gelegenheid een aantal foto’s uit te zoeken die ’s avonds gezamenlijk werden besproken, zodat je gelijk goede feedback krijgt. Je leert dus veel op een leuke manier in een korte tijd! Met een gezellige groep was dit gewoon een top weekend! Yvonne, je was gewoon GOED bezig 😉
  Groetjes, Renate

 5. Zaterdag 18 februari 2012 meegedaan aan de workshop, Zeer leerzame dag gehad in fijne sfeer en prachtig gebied. Echte aanrader voor de echte natuurliefhebber en fotograaf.
  Nu op naar Texel.

  • Geweldig weekend op Texel, heel veel geleerd en mooie foto’s gemaakt. daarnaast erg genoten van de natuur welke op Texel volop aanwezig is. Ondanks het mindere weer toch prima weekend met een Yvonne die zeer goed bezig was en je altijd scherp houdt. Iedereen bedankt en sorry voor het aansteken met mijn griepje (nog week dood ziek geweest).

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.