Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Cursus “Macro- en Close-up fotografie” (gevorderde fotografen)

Zondag 10 september, zaterdag 28 oktober en zaterdag 18 november 2023 Vol Reserveren

 

Met macrofotografie (vergroting 1:1) leg je met je camera “een wereld in een wereld” vast. Het is ongelofelijk wat er op een vierkante meter te vinden is aan foto onderwerpen. Bloemen, paddenstoelen, mossen, insecten, vlinders en dauwdruppels: klein maar zo mooi om te fotograferen. Soms zijn je onderwerpen zó klein dat je pas achter je pc alle details kunt zien. Deze cursus vindt voor deze keer plaats in het vijfde seizoen, de overgang tussen zomer en herfst op zondag 10 september 2023 én in de herfst op zaterdag 28 oktober 2023  en op zaterdag 18 november 2023). Alle schoonheid van beide seizoenen staat tot onze beschikking om vast te leggen in detail.

Ook alledaagse zaken worden heel speciaal in macro. Fotografeer maar eens een doorgesneden rodekool of een roestig stuk ijzer met een macrolens. Je zult versteld staan hoe abstract normale dingen lijken door de sterke vergroting. Een greep uit de onderwerpen die behandeld worden: compositie speciaal voor macrofotografie, goed met scherptediepte leren omgaan, perspectief en macro, specifieke problemen bij diverse typische macro-onderwerpen, omgaan met macromodellen, etc.

Vereiste voorkennis en apparatuur: Bij deze cursus is het echt noodzakelijk dat je redelijk bekend bent met de techniek van het fotograferen. Je weet hoe en waarom je de instellingen van de camera moet gebruiken. Daarnaast is het noodzakelijk dat je voor het macrodeel van de cursus, beschikt over een macrolens, statief en draadontspanner en/of afstandsbediening. Voor het close-up gedeelte van de cursus werk je met een teleobjectief.

Er wordt op drie prachtige locaties op de Veluwe gefotografeerd. De theorie wordt in de ochtend behandeld en na een uitgebreide en gezellige lunch, wordt de theorie van de ochtend ‘s middags in de praktijk geoefend. Op deze manier blijft de kennis beter en langer tot je beschikking. Er wordt met opdrachten gewerkt, die in het praktijkdeel worden uitgevoerd.

Een boeiende en intensieve driedaagse cursus voor meer gevorderde fotografen.

2 reacties op “Cursus “Macro- en Close-up fotografie” (gevorderde fotografen)

  1. Het is al weer even geleden dat ik de macorcursus heb gevolgd, maar wat een openbaring is dat! Fotograferen met een macro-lens leidt je binnen in een compleet nieuwe wereld. Yvonne leert je met een stuk theorie alle fijne kneepjes van de techniek en dan ga je op pad. Wie had ooit gedacht dat bijv. een bloeiende gele paardenbloem zo schitterend is met macro en niet te vergeten de mosjes die we tegenkwamen. Iemand noemde mijn foto van het bekertjesmos een foto uit de wereld van Avatar. Kortom, macro fotografie is een zeer waardevolle aanvulling op je fototechnieken!

  2. Na het volgen van deze cursus is geen boswandeling meer hetzelfde. Ik heb nooit geweten dat je zoveel kleine organismen hebt, schimmels, maar ook paddestoelen die onder een macro lens iets schitterends kunnen worden. Toen ik deze cursus deed was hij nog 2 zaterdag, dat was wel te weinig. Gelukkig heeft Yvonne dit omgezet naar 3 zodat je echt de tijd krijgt om de fijne kneepjes van zowel macro als close-up in de vingers te krijgen. Een waarschuwing, macro fotografie is een virus, het slaat toe wanneer je het nooit had verwacht.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.