Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Yvonne aan het werk

Yvonne van der Mey, geboren in Leiden, werd door haar vader (kenner bij uitstek van de Nederlandse flora) “besmet” met een intense liefde voor de natuur. Hij leerde haar al jong fotograferen en de schoonheid van alles dat leeft “te zien”.

In 1984 liep ze op de Veluwe Nico Bulder, wildschilder/illustrator, tegen het lijf. Ook zijn leven heeft altijd in het teken van natuur gestaan en ze hadden beiden moeilijk een beter passende “andere helft” kunnen vinden. In 1988 werd zoon Kevin geboren, een derde natuurliefhebber. Hun bijzondere woonplek midden in het bos werd en wordt gedeeld met honden, katten en andere dieren, waarvan de meesten ooit “wegwerp” dieren waren.

In 2001 kwam een lang gekoesterde droom uit, toen Yvonne met haar gezin voor de eerste keer een tijd door zuidelijk Afrika zwierf. Na die eerste reis veranderde er veel voor haar. Hopeloos verslaafd geraakt aan fotografie en aan Afrika, leerde ze in hoog tempo werken met digitale apparatuur en nam de kwaliteit en professionaliteit in haar werk snel toe.

In 2007 sprong ze in het diepe en werd haar bedrijf “Yvonne van der Mey Wildlife Photography” een feit. Door haar passie voor haar werk en natuur en haar ervaring in lesgeven, werden de workshops en cursussen vanaf het begin een groot succes. Direct al was er een hechte samenwerking met Natuurmonumenten. De meeste workshops vinden plaats in gebieden die door Natuurmonumenten beheerd worden. Maar ook in andere gebieden in Nederland is zij steeds vaker te vinden in het gezelschap van 8 enthousiaste cursisten.

Yvonne werkt nog altijd twee maanden per jaar in Afrika, samen met Nico. In juli 2012 zullen er voor het eerst acht fotografen met hen mee kunnen reizen, voor een geweldige fototrip. De Kalahari woestijn en de Afrikaanse bush hebben haar hart gestolen.

Yvonne ontving in 2009 een internationale Award van het CIC International voor een schitterende foto van een luipaard. Ze werkt inmiddels voor opdrachtgevers in binnen- en buitenland: diverse kunstenaars, University of Capetown, SanParks, Natuurmonumenten, Provincie Gelderland, Electrolux Nederland en vele anderen. In 2011 bereikten 6 van haar foto’s de halve finale van de Veolia/BBC Wildlife “Wildlife Photographer of the Year” fotowedstrijd (43.000 inzendingen!).

Ze zoekt in haar werk graag de grenzen op. Met haar creatieve manier van belichten in combinatie met beweging creëert ze schitterende beelden. Deze foto’s staan op de pagina “creatieve fotografie”. Er zijn inmiddels serieuze plannen voor een boek.

Het fotografie “gen” lijkt overgedragen te zijn aan Kevin die in 2003 de WNF publieksprijs en de derde prijs van de vakjury won. Hij heeft zich ontpopt tot een uitstekend fotograaf met voorliefde voor creatieve macrofotografie. Zijn werk is te zien op Deviantart.com