Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Foto weekend, drie dagen fotograferen op Texel

DIT FOTOWEEKEND IS VOL! HET VOLGENDE FOTOWEEKEND IS BEGIN NOVEMBER 2021!

Texel, het grootste van de Waddeneilanden, is voor elke natuurfotograaf een geweldige plek om te gaan fotograferen. En in de lente is het daar helemaal geweldig!

Het landschap is heel divers: brede stranden, kwelders, heide, polders, bos, bollenvelden en natuurlijk prachtige duinen. Het beroemde Texelse schaap is overal te zien, die regelmatig een geduldig fotomodel zal zijn. De nieuwe editie is dan net geboren en een onuitputtelijke bron van inspiratie. Met een beetje geluk kun je de Gewone- en de Grijze zeehond zien.

Texel is een eiland met een rijke natuur: door Nationaal Park Duinen van Texel worden er een aantal prachtige natuurgebieden beheerd, waaronder het natuurlijk fenomeen De Slufter. Dit is een brede duinenrij, die in open verbinding met de Noordzee staat. Bij vloed vullen de kreken zich met zeewater en bij eb loopt het water weer terug de zee in. Er groeit veel Zeekraal en Lamsoor. Er is ook een zoet watervallei waar in de zomer Orchideeën bloeien. Texel is een echt vogeleiland. Eidereenden broeden er, en je kunt er onder andere de grootste kolonie Lepelaars zien foerageren. In totaal zijn er 370 vogelsoorten op Texel waargenomen.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 23 april (ca. 17.00 uur) tot maandagochtend 26 april 2021, zijn we met onze groep van maximaal 5/6 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen. ‘s Avonds na het diner kan iedere deelnemer een aantal foto’s van de dag selecteren, zodat die besproken kunnen worden. Geen beter manier om snel veel beter te gaan fotograferen, dan er een aantal dagen continu mee bezig te zijn, met begeleiding in de buurt. We zullen bezig zijn met landschappen, vogels (ook training vliegende vogels), zoogdieren, de pasgeboren lammertjes, de eerste voorjaarsbloemen en andere macro-onderwerpen, beweging van de zee en verder alles wat mooi is. Op het strand kan de creativiteit gestimuleerd worden met het zoeken naar heel aparte strandonderwerpen, zoals drijfhout, schelpen, krabbetjes en ander moois.
Tenzij het weer tegenzit, gaan we met een boot naar een zeehondenkolonie om te fotograferen.

We hebben de beschikking over een prachtig groot huis met ruime tweepersoonskamers en heerlijke bedden. Het huis, net buiten De Cocksdorp op de noordpunt van het eiland, is voorzien van alle gemakken. Er is zelfs een sauna! Het huis is rookvrij.

Het fotoweekend is volledig verzorgd. Dat betekent dat alle overnachtingen, maaltijden, koffie/thee zijn inbegrepen. NIET inbegrepen: de overtocht naar Texel (plm. 35 euro), parkeervignet, benzine en andere reiskosten, verzekeringen, drankjes/snoep etc en eventueel visje eten in de haven na de zeehondentocht.