Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Foto weekend, drie dagen fotograferen op Texel (vol)

Texel, het grootste van de Waddeneilanden, is voor elke natuurfotograaf een geweldige plek om te gaan fotograferen.

Het landschap is heel divers: brede stranden, kwelders, heide, polders, bos, bollenvelden en natuurlijk prachtige duinen. Het beroemde Texelse schaap is overal te zien, die regelmatig een geduldig fotomodel zal zijn. Met een beetje geluk kun je de Gewone- en de Grijze zeehond zien.

Texel is een eiland met een rijke natuur: door Nationaal Park Duinen van Texel worden er een aantal prachtige natuurgebieden beheerd, waaronder het natuurlijk fenomeen De Slufter. Dit is een brede duinenrij, die in open verbinding met de Noordzee staat. Bij vloed vullen de kreken zich met zeewater en bij eb loopt het water weer terug de zee in. Er groeit veel Zeekraal en Lamsoor. Er is ook een zoet watervallei waar in de zomer Orchideeën bloeien. Texel is een echt vogeleiland. Eidereenden broeden er, en je kunt er onder andere de grootste kolonie Lepelaars zien foerageren. In totaal zijn er 370 vogelsoorten op Texel waargenomen.

Tijdens het fotoweekend van vrijdagmiddag 1 november tot maandagochtend 4 november 2013, zijn we met onze groep van maximaal 8 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen. ‘s Avonds na het diner kan iedere deelnemer een aantal foto’s van de dag selecteren, zodat die besproken kunnen worden. Geen beter manier om snel veel beter te gaan fotograferen, dan er een aantal dagen continu mee bezig te zijn, met begeleiding in de buurt. We zullen bezig zijn met landschappen, vogels (ook training vliegende vogels), zoogdieren, beweging van de zee en verder alles wat mooi is. Op het strand kan de creativiteit gestimuleerd worden met het zoeken naar heel aparte strandonderwerpen, zoals drijfhout, schelpen, krabbetjes en ander moois.

We hebben de beschikking over een prachtig groot huis met ruime tweepersoonskamers. Het huis, net buiten De Cocksdorp op de noordpunt van het eiland, is voorzien van alle gemakken. Het huis is rookvrij.

Het fotoweekend is volledig verzorgd. Dat betekent dat alle overnachtingen, alle maaltijden, koffie/thee en non-alcoholische drankjes en snacks zijn inbegrepen. Alleen de boottocht is niet inbegrepen (plm 35 euro).


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.