Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Vlinders, libellen, bloemen en wild

Zaterdag 27 juli Reserveren

Op zaterdag 27 juli 2024 organiseer ik een workshop natuurfotografie in Flevoland, in een bijzonder natuurgebied. Wilde natuur, struinen, veel bloemen, een vlinders- en libellen hotspot en andere prachtige macro-onderwerpen, wild en vele soorten vogels. En vooral heel veel stilte.

We beginnen vroeg, om 06.30 uur staan de koffie en thee klaar. Alle deelnemers verzamelen zich op de nader aan te geven locatie, in de omgeving van Harderwijk. Na een korte PowerPoint gaan we rond 07.00 uur dit grote en mooie natuurgebied in om te fotograferen.

In deze periode van het jaar is er ongelofelijk veel te fotograferen voor fotografen die van macrofotografie houden. Vele wilde bloemen, vroege paddenstoelen, libellen, waterjuffers, vlinders en andere insecten. Een groot aantal vogelsoorten kunnen we er tegenkomen, o.a. de IJsvogel. Aan zoogdieren zouden we ree, vos, damhert, en Konik paarden kunnen tegenkomen. Kortom: tijdens deze workshop komen vrijwel alle disciplines van natuurfotografie aan bod! Rond 11.00 uur gebruiken we de lunch in het veld (ofwel we picknicken op een mooie plek).

De workshop zal rond 13.30 uur afgelopen zijn. Thuis kunnen alle deelnemers een aantal foto’s van die dag selecteren om door mij schriftelijk te laten bespreken.

Bij deze workshop worden geen speciale eisen gesteld aan het type camera of kennisniveau. Het is wel prettig om te beschikken over een zoom bereik van minimaal 200 mm (als objectief of als instelling).

Een macro objectief, macrostand op de camera en groothoek objectief is ook heel goed bruikbaar. Een statief gaat zeer goed van pas komen! Verder is het van groot belang dat deelnemers iets meenemen tegen muggen en zonnebrand. Ook iets op je hoofd en een zonnebril is aan te bevelen.

Bij deze workshop worden wel enige eisen gesteld aan kleding. Geen felle kleuren, maar het liefst groen/kaki of aardekleuren. Verder geen sterke geuren (aftershave e.d.) gebruiken die dag.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.