Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Cursus “Compositie, Licht en Creativiteit” (gev. fotograaf)


Deze boeiende cursus is bedoeld voor de wat gevorderde fotograaf en wordt gegeven op zaterdag 1 juni en zondag 23 juni 2019. Dit keer dus midden in de zomertijd. De compositie is minstens net zo belangrijk als een goede belichting en is zeker geen makkelijk onderdeel. Er zijn regels voor compositie, maar soms vraagt de creativiteit om daar vanaf te wijken.

Creativiteit is ongrijpbaar maar ook onmisbaar bij elke artistieke uiting. Creativiteit maakt het verschil tussen een “technisch goede foto” en een “topfoto”. Creativiteit zorgt ervoor dat het beeld net even anders gepresenteerd wordt dan anderen doen. Je foto het verhaal laten vertellen is het doel.

Zowel de compositie als creativiteit vragen veel oefening, omdat voor beide onderdelen de manieren van toepassing bijna oneindig zijn.

Het licht is een buitengewoon belangrijk onderdeel van fotografie. Op deze cursus wordt alleen met natuurlijk licht gewerkt. En met (naar keuze) met reflectieschermen. Niet alleen de aanwezigheid van licht is belangrijk, maar ook de intensitiet, de kleurtemperatuur en hoe de fotograaf er mee omgaat is bepalend voor de kwaliteit van de foto.

Deze cursus wordt gegeven op twee zaterdagen, met enkele weken ertussen. De theorie van de ochtend, wordt ’s middags in de praktijk gebracht. Er wordt regelmatig met opdrachten gewerkt, die tijdens de cursusdagen worden uitgevoerd. Er wordt op twee verschillende locaties gewerkt: in een prachtig natuurgebied op de N.W. Veluwe en op een landgoed nabij Nijkerk.

2 reacties op “Cursus “Compositie, Licht en Creativiteit” (gev. fotograaf)

  1. Dit was het logisch vervolg op de gevolgde Basiscursus. Een enorme verdieping op de al eerder opgedane kennis. Creativiteit is zo leuk in fotografie, het maakt je beelden zoveel interessanter. Overigens wel een discipline waarin je handiger wordt, waarbij je makkelijker “kijkt” naarmate je er meer mee bezig bent. Maar eigenlijk is dat met alles “oefening baart kunst” . Leuk is het om de progressie te zien in de kwaliteit van je foto’s.

  2. Dit is de laatste cursus die ik bij Yvonne heb gedaan. Ik was al bij een aantal cursussen geweest en dacht dat ik het nu allemaal wel wist. Haha, echt niet, ik kom elke keer weer met tips terug om nog mooiere foto’s te maken. Het enige dat ze me niet kan leren is meer tijd vrij te maken voor de fotografie. Ook bij deze cursus heb ik weer veel geleerd. Ik heb er een paar hele mooie foto’s aan over gehouden waar ik best trots op ben.

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten. Uiteraard kun je ook gewoon een berichtje achter laten in het gastenboek.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.