Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

NIEUW! Fantastische 15-daagse reis naar Kalahari (Z.-Afrika) en Namibië!

Op 20 juli 2015 begint er weer een unieke fotoreis naar Zuidelijk Afrika. Dit keer reis ik met maximaal 5 deelnemers naar de Kalahari in Zuid-Afrika en naar Namibië voor een onvergetelijke trip! De kleuren, vormen, (roof)vogels en zoogdieren zijn ongekend mooi daar. Aan het begin en einde van de dag zijn er vaak onvoorstelbaar mooie kleuren en sferen. De mooiste en grootste leeuwen ter wereld leven in dit gebied en de kans is meer dan redelijk dat we ze dichtbij voor de lens krijgen. Voor de Stokstaartjes, Cheeta’s en roofvogels geldt hetzelfde: omdat er geen trofeejacht geweest is hebben de dieren niet zoveel angst voor mensen. Vaak heb je aan 200 mm genoeg en 400 mm meer dan genoeg!

We steken in het meest noordelijke puntje van Zuid-Afrika de grens over naar Namibië, land van uitgestrektheid en stilte. We verblijven drie dagen op een heerlijke plek waar we tot tweemaal toe een fotosessie zullen doen met Cheeta’s die na rehabilitatie in hun eigen wildernis verblijven. Ook zullen we gaan fotograferen in het Kokerbomenwoud en in Giant’s Playground. Onze accommodatie daar mag uniek genoemd worden: we slapen in comfortabele 2-persoonsbungalows in de vorm van een iglo! De overige dagen verblijven we in eenvoudige maar zeer schone en comfortabele 2-persoons bungalows/kamers.

De catering houd ik grotendeels in eigen hand. We zullen met elkaar smakelijke, gezonde en vooral veilige maaltijden maken. We zullen ’s avonds meestal buiten eten, zodat we niets missen van de prachtige geluiden die klinken in de woestijn. Het is winter op het Zuidelijk Halfrond. Dat betekent: ’s nachts koud en overdag een comfortabele temperatuur (tussen de 20 en 25 graden). Dus: handschoenen, thermo ondergoed én T-shirts mee!

Er wordt tijdens de hele reis gezorgd voor flessen water.

Bij inschrijving wordt een aanbetaling van 500 euro gevraagd. Restantbetaling 8 weken voor vertrek.

Data: 20 juli tot en met 4 augustus 2015.
Aantal deelnemers: maximaal 5.
Verblijf: op basis van tweepersoons bungalows/kamers.
Vervoer: 4×4 terreinwagens met chauffeur.
Kosten: 2.695 euro p.p.
Inclusief: maaltijden, accommodatie, vervoer, visa, entree wildparken, fotosessies Namibië en fotobegeleiding.
Exclusief: vliegtickets (intern. en domestic), verzekeringen, snacks, alcohol, persoonlijke uitgaven.

Workshop

Een dag lang met een groep enthousiaste deelnemers fotograferen op de Veluwe of ander prachtig natuurgebied in Nederland. Er zijn maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het fotomoment (van “kijken” naar “zien”), compositie en de vaardigheden die nodig zijn voor het thema (hoofdonderwerp) van die workshop. Het is echt een hele dag “natuur beleven” en vastleggen.

Workshop informatie »

Cursus

Er worden drie verschillende cursussen natuurfotografie gegeven, variërend van een zeer uitgebreide vierdaagse Basiscursus, waarin de gehele basis van fotografie wordt behandeling in theorie, en zeker ook in de praktijk, tot gevorderden cursussen over Compositie, creativiteit en licht (2 dagen) en Macro- en close-upfotografie (3 dagen). Voor alle cursussen geldt: er zijn maximaal 8 deelnemers; De kosten van de cursus is inclusief lunches, koffie/ thee met iets lekkers en cursusmateriaal is.

Cursus informatie »

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Biografie »

Contact

Er zijn meerdere manieren om met mij in contact te komen, de makkelijkste is via mijn contact pagina. Hier kun je mijn email vinden net als een formulier om mij een bericht te sturen.

Contact »

Uiteraard is veel informatie over mij gewoon beschikbaar via mijn homepage

Homepage »