Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Foto weekend wildfotografie, herfstsferen en kastelen

Kleurrijke-winterochtend-copyright-YvonnevanderMey

Oude-Toren-copyright-YvonnevanderMey

Reegeit-in-rijp-copyright-YvonnevanderMey

Van vrijdagmiddag 7 november tot en met zondagavond 9 november 2014, ga ik met een groep van max. 8 deelnemers fotograferen in de Achterhoek en Duitsland. Onze basis is een prachtig gerestaureerde boerderij tussen Aalten en Winterswijk.

In een prachtige, natuurlijke omgeving gaan we een dag lang Europees wild fotograferen. Dieren die je zeker niet elke dag voor de lens krijgt. Wolven, Lynxen, Wilde kat, vos, wildzwijn, edelhert, bruine beer, otter en roofvogels om maar eens wat te noemen. Wildfotografie is een discipline die veel oefening vraagt. Dit weekend is met recht het nuttige met het aangename verenigen.

Ook is er in die omgeving een schitterend natuurgebied (onderdeel van het Nationaal Landschap Winterswijk), waar veel reeën en IJsvogel gespot wordt. In prachtige oude loofbossen, doorsneden door een beek, gaan we de herfstsfeer vastleggen. Als kers op de slagroom zijn er in die omgeving een aantal prachtige kastelen, watertorens en ruïnes. Een combinatie van natuur en cultuur dus. Kortom: het wordt weer een afwisselen, boeiend en vooral heel gezellig en leerzaam weekend. Er zullen veel verschillende disciplines van natuurfotografie aan bod komen: wild- en vogelfotografie, beweging, landschap- en macrofotografie, zwart-wit en creatieve fotografie.

Er is de gehele dag begeleiding bij het fotograferen en ’s avonds worden de foto’s van die dag besproken. Twee dagen zo intensief fotograferen zorgt voor boost in kennis en vaardigheden!
Ik zorg, zoals gewoonlijk, zelf voor drie uitstekende maaltijden per dag.

Informatie:

Aanvang: vrijdagmiddag 7 november 2014 vanaf 15.00 uur;

Einde:  zondagavond 9 november 2014, om 20.00 uur;

Max. 8 deelnemers;

Kosten: 295 euro p.p. voor leden van NM en 315 euro p.p. voor niet-leden;

Incl. 2x ontbijt, 2x lunch, 3x diner, fotobegeleiding en toegang wildpark;

Geen bijzondere eisen aan apparatuur en fotografische vaardigheden.

LET OP, dit is een oude reis, misschien komt hij dit jaar nog terug
Sprookjesbos-copyright-YvonnevanderMeyVos-onderdanig-copyright-YvonnevanderMeyWild-zwijn-in-het-water-copyright-YvonnevanderMey

Zeug-zwanger-copyright-YvonnevanderMeyZonnebanen-Brandnetel-copyright-YvonnevanderMey


Workshop

Een dag lang met een groep enthousiaste deelnemers fotograferen op de Veluwe of ander prachtig natuurgebied in Nederland. Er zijn maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het fotomoment (van “kijken” naar “zien”), compositie en de vaardigheden die nodig zijn voor het thema (hoofdonderwerp) van die workshop. Het is echt een hele dag “natuur beleven” en vastleggen.

Workshop informatie »

Cursus

Er worden drie verschillende cursussen natuurfotografie gegeven, variërend van een zeer uitgebreide vierdaagse Basiscursus, waarin de gehele basis van fotografie wordt behandeling in theorie, en zeker ook in de praktijk, tot gevorderden cursussen over Compositie, creativiteit en licht (2 dagen) en Macro- en close-upfotografie (3 dagen). Voor alle cursussen geldt: er zijn maximaal 8 deelnemers; De kosten van de cursus is inclusief lunches, koffie/ thee met iets lekkers en cursusmateriaal is.

Cursus informatie »

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Biografie »

Contact

Er zijn meerdere manieren om met mij in contact te komen, de makkelijkste is via mijn contact pagina. Hier kun je mijn email vinden net als een formulier om mij een bericht te sturen.

Contact »

Uiteraard is veel informatie over mij gewoon beschikbaar via mijn homepage

Homepage »