Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Fotoreis: Boheems Paradijs, Reuzengebergte(Tsjechië) & Polen

In samenwerking met een reisorganisatie die gespecialiseerd is in reizen naar Tsjechië, wordt er een 9-daagse fotoreis naar de mooiste natuurgebieden van Tsjechië. Uitgestrekte wouden, rivieren, watervallen, grotten, rotsformaties, wilde bloemen, vlinders, wild, vogels en zeer indrukwekkende landschappen.
Met maximaal 8 deelnemers gaan we dit alles zien en vastleggen. We steken ook nog een dag de grens over naar een nationaal park in Polen met een zeer grote wilddichtheid.

In deze periode is het volop lente en de meeste sneeuw zal gesmolten zijn, dus zijn de rivieren krachtig en prachtig en de watervallen zeer indrukwekkend. Het is de tijd dat de wilde bloemen gaan bloeien. Ook vlinders, libellen en waterjuffers zijn volop te vinden en vast te leggen.
Edelherten, wilde zwijnen, reeën bevolken de uitgestrekte bossen en in de bergen kunnen we gemzen, mouflons en bergmarmotten tegenkomen. De Drieteenspecht en Oehoe wordt regelmatig gezien in Ceský Ráj (Boheems Paradijs). We zullen vroeg op pad gaan om de kans op wildontmoetingen te vergroten.

We verblijven in een prachtig huis in de natuur, waar in de ochtend en avond de reeën in de achtertuin staan. Het verblijf is op basis van tweepersoonskamers. Uiteraard worden elke avond de gemaakte foto’s besproken en is er de gehele dag door begeleiding bij het fotograferen. De verzorging/catering is weer in mijn eigen handen. Het vervoer van en naar Praag is met een touringcar en voor het dagelijkse vervoer naar de fotolocaties hebben we een busje met chauffeur.

De reis naar Praag dien je zelf te regelen. Hoewel je makkelijk kunt vliegen naar Praag, is het niet makkelijk voor fotografen. Je mag namelijk maar heel weinig gewicht meenemen in de handbagage van de Cityhoppers. Wij, en toe nu toe alle deelnemers, zullen met de nachttrein naar Praag reizen. Geen overstap, een slaapplek, geen gedoe met gewicht en een retour is ca. 100 euro p.p. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om na afloop nog een poosje in Tsjechië te blijven.

Kosten zijn 675 euro p.p. Dit is inclusief alle maaltijden vanaf aankomst in de accommodatie op zaterdag 17 mei, transfers van en naar Praag, accommodatie, vervoer ter plaatse en fotobegeleiding.

Het minimale aantal deelnemers is 6 en het maximale aantal is 8 deelnemers.
Vertrek Nederland 16 mei. Aankomst Nederland 25 mei 2014. DEZE REIS IS VOLGEBOEKT!


Workshop

Een dag lang met een groep enthousiaste deelnemers fotograferen op de Veluwe of ander prachtig natuurgebied in Nederland. Er zijn maximaal 8 deelnemers, zodat iedereen ruim voldoende aandacht krijgt. Er wordt veel aandacht besteed aan het herkennen van het fotomoment (van “kijken” naar “zien”), compositie en de vaardigheden die nodig zijn voor het thema (hoofdonderwerp) van die workshop. Het is echt een hele dag “natuur beleven” en vastleggen.

Workshop informatie »

Cursus

Er worden drie verschillende cursussen natuurfotografie gegeven, variërend van een zeer uitgebreide vierdaagse Basiscursus, waarin de gehele basis van fotografie wordt behandeling in theorie, en zeker ook in de praktijk, tot gevorderden cursussen over Compositie, creativiteit en licht (2 dagen) en Macro- en close-upfotografie (3 dagen). Voor alle cursussen geldt: er zijn maximaal 8 deelnemers; De kosten van de cursus is inclusief lunches, koffie/ thee met iets lekkers en cursusmateriaal is.

Cursus informatie »

Biografie

Het is niet echt mijn hobby om veel over mijzelf te schrijven, maar voor die mensen die “het gezicht” achter de website willen leren kennen, is hierbij in het kort mijn verhaal met foto’s.

Biografie »

Contact

Er zijn meerdere manieren om met mij in contact te komen, de makkelijkste is via mijn contact pagina. Hier kun je mijn email vinden net als een formulier om mij een bericht te sturen.

Contact »

Uiteraard is veel informatie over mij gewoon beschikbaar via mijn homepage

Homepage »