Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Fotografie-weekend Zuid-Limburg “dassen, boomkikkers, wolven, vlinders, veel wild- en creatieve fotografie en een kasteel”

Op 16 juni 2017 begint er een geweldig leuke en leerzame foto-trip. Tijdens dit lange weekend ben je 4 dagen intensief bezig met fotografie. Ik heb vaak gehoord van deelnemers, dat een fotoweekend hun vaardigheden een grote boost gegeven heeft. Je hebt voortdurend de mogelijkheid om vragen te stellen, hulp te krijgen, voorbeelden te zien, je foto’s te bespreken en te zien hoe andere fotografen naar een onderwerp kijken. En je maakt heel veel foto’s! Heel erg gezellig en heel boeiend!

We reizen af naar het uiterste puntje van Zuid-Limburg, omdat het vorig jaar zo fantastisch was daar. Er hangt daar een bijzondere sfeer en het ziet er niet uit zoals andere plekken in Nederland. Het lijkt echt buitenland, de golvende heuvels met de bijzondere handwerk huizen van het zuiden. Schilderachtig is het juiste woord met vaak prachtig licht. Als bonus zijn er in mei al Klaprozen en andere wilde bloemen te vinden, velden vol soms. Al deze kleurige bloemen trekken natuurlijk even zovele vliegertjes aan. Deze omgeving staat bekend om de zeer vele soorten vlinders die er voor komen, zelfs kun je er de zeldzame Koninginnenpage vinden. We gaan deze keer, tijdens de midweek, fotograferen in een Vlinderreservaat!!!

Daarnaast gaat er voor liefhebbers van landschapsfotografie een wereld open. Geen problemen om een boeiend onderwerp in beeld te krijgen. De rivier de Geul meandert door het landschap, de heuvels zorgen voor prachtige lijnen, kleine kerkjes, oude schuurtjes en huisjes, oude hekjes, bossen en oude bomen: er is teveel om uit te kiezen. We zullen een poosje doorbrengen bij een oude, nog werkende Watermolen. In dit gebied, waar “de mooiste wandeling van Nederland” doorheen loopt, leven veel reeën. Ook gaan we alle moeite doen om Boomkikkers te vinden. Tijdens dit weekend geef ik op een van de locaties een workshop “creatieve fotografie”, uitsluitend voor de deelnemers!

Op één van de dagen steken we de grens over en gaan het Europese wild fotograferen. De wolf, Lynx, Wilde kat, Vos en diverse andere soorten Europees wild zijn in een natuurlijke omgeving vast te leggen. Het is géén dierentuin, maar een wildpark.

De accommodatie is heel bijzonder: op de grens met België in het Geuldal, hebben we de beschikking hebben over het gerestaureerde Jagthuys van een schitterend kasteel! Een echte, met torens en al! Op maandagochtend zullen we, ter afsluiting van deze fantastische midweek, in de Ridderzaal van het kasteel genieten van een heerlijk ontbijt. Dat is echt fantastisch om mee te maken, omringd door “ijzeren mannen”!

Omdat we gaan voor de mooiste sferen en licht zal de dag wel vroeg beginnen. Je bent niet verplicht om mee te gaan, maar dan mis je natuurlijk wel wat. We zullen elke dag foto’s van de deelnemers bekijken en bespreken. Ik zal zelf weer voor de inwendige mens zorgen. De lunch zal steeds op locatie zijn (picknick).

Aanvang: vrijdag 16 juni 2017, rond 17.00 uur, met een heerlijke avondmaaltijd. Er zal dan een stukje theorie gegeven worden en ruim voldoende mogelijkheid om je eigen foto’s te laten zien en vragen te stellen.
 Het einde is op maandagochtend 19 juni 2017 rond 14.00 uur.

De kosten voor dit fotoweekend zijn 315 euro per persoon voor leden van Natuurmonumenten en 335 euro voor niet-leden. Dit is inclusief: 3x diner, 3x ontbijt, het speciale ontbijt op de ochtend van vertrek, 3x lunch, entree van het wildpark, accommodatie op basis van gedeelde 2-persoonskamers (heel goede eenpersoonsbedden) en fotobegeleiding gedurende de gehele midweek.

Het maximaal aantal deelnemers is 6! OP DIT MOMENT ZIJN ER NOG DRIE PLAATSEN VRIJ!!

NB er is zeer beperkt en tegen meerkosten een éénpersoonskamer beschikbaar!