Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Persbericht: Natuurfotografe wint internationale award

Wild- en natuurfotografe Yvonne van der Mey uit Elspeet, is begin mei in Parijs uitgekozen als één van de zeven winnaars van een internationale fotowedstrijd. De opdracht was “Roofdieren in hun natuurlijke omgeving”, en haar foto van een luipaard werd bekroond met de schoonheidsprijs. Zij was de enige Nederlander én enige vrouw die in de prijzen gevallen was. De overige winnende fotograferen komen uit Zwitserland, Polen, China, Finland en België. De competitie werd georganiseerd door de CIC International Wildlife Organisation.

Al enige tijd staat Yvonne van der Mey bekend om haar spectaculaire foto’s uit Afrika. Zij woont al bijna 25 jaar midden in de Leuvenumse Bossen in Elspeet, en werkt een groot deel van het jaar in dit unieke natuurgebied. Maar enkele maanden per jaar zwerft ze, in het gezelschap van echtgenoot Nico Bulder en zoon Kevin, rond in Afrika. Waar ze ook werkt, ze is altijd op zoek naar mooie, maar vooral aparte momenten die de natuur en het leven van dieren laat zien op hun eigen, unieke manier.

Ook in Nederland vindt ze in de natuur volop inspiratie en onderwerpen voor prachtige foto’s. Sinds vorig jaar houdt zij zich intensief bezig met het geven van cursussen en workshops Natuurfotografie, in samenwerking met Natuurmonumenten. Graag laat zij anderen de natuur zien, zoals zij deze dagelijks beleeft. Als geen ander weet zij mensen te inspireren, de schoonheid van de natuur te leren zien en vervolgens vast te leggen op foto.

Wereldwijd werden er vele honderden foto’s ingezonden voor de competitie, en in april en mei werden de 40 genomineerde foto’s (waaronder drie foto’s van Yvonne en twee foto’s van haar zoon Kevin Bulder) geëxposeerd in Parijs. Op 2 mei werd de uitslag tijdens de Algemene Vergadering bekendgemaakt.

De winnende foto van Yvonne is er één van een serie van 25 foto’s van een mannetjes luipaard op vrijersvoeten, die zij vroeg in de ochtend in de Afrikaanse bush tegenkwam. Op het moment dat de deze foto genomen werd, stond hij tegen een heuveltje op de verte in te staren, op zoek naar het vrouwtje waar hij duidelijk de sporen van had gevonden. De jury sprak zijn waardering uit voor de creativiteit in compositie, en de spanning die er uit de foto spreekt. De toeschouwer kijkt als het ware mee, de wereld van dit luipaard in.


http://www.cic-wildlife.org/index.php?id=395

http://www.fotografie.nl/nieuws.php?artikel=30288