Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Druk!

Niet iets om over te mopperen, maar soms groeit de drukte je wat boven het hoofd. Vooral de krappe deadlines die sommige opdrachtgevers hanteren (gisteren leveren graag!) zet de boel nogal eens op zijn kop. Zo’n week was vorige week absoluut. Een aantal korte termijn leveringen ging allemaal nét goed. Een speciale workshop voor Natuurmonumenten was een groot succes, niet in de laatste plaats door de schitterende omgeving van landgoed Oud-Groevenbeek en het stralende weer.?Daarna was het op zaterdag 26 mei de beurt aan een nieuwe workshop “verwerking van RAW-opnamen en workflow”. Het was prachtig weer, we hadden een boeiend onderwerp en een volle groep gezellige mensen. Kortom: ’t was een geweldige dag! Elders op de website staan wat foto’s.

Vervolgens was er de macroworkshop naar de Bloemkampen op 2e Pinksterdag. En wat een stralende dag was het weer. Vanwege de temperatuur zijn we lekker vroeg begonnen. Daardoor konden we nog even gebruik maken van de dauw die zich ontwikkeld had. De vliegende fotomodellen waren ook nog niet heel erg snel op dat moment, en konden dus volop worden gefotografeerd.

Er waren veel prachtige bloemen te zien en te fotograferen, waaronder de Echte Koekoeksbloem, de Dagkoekoeksbloem, Zonnedauw, gevlekte Orchis, Kale Jonker en vele andere soorten. Na de lunch genoten te hebben tussen al dit moois, hebben we ons nog een paar uur vermaakt bij een ven die bewoond werd door vele libellen en juffers. Kortom: weer teveel te zien voor te weinig tijd!

Na afloop, onder het genot van een kop verse soep en croissantje, zocht iedere deelnemer een aantal foto’s uit die aan het einde van de middag werden besproken. Een geweldige dag op een unieke locatie met stralend weer in prima gezelschap. Wat een prachtig beroep heb ik toch!