Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Workshop XL “IJsvogel & vele andere vogels” vanuit 4 fotohutten

zaterdag 25 mei Vol Reserveren

Vogels fotograferen, zeker in vlucht, is een vak apart. Er wordt zoveel van een fotograaf gevraagd bij deze vorm van fotografie. Razendsnel volgen van de vogels, anticiperen op bewegingen, nog sneller de instellingen van de belichting wijzigen en gewoon doorgaan en niet denken aan de krampen in je armen. De ervaring heeft geleerd dat dit een discipline bij uitstek is die heel veel ervaring en oefening nodig heeft.

Sinds een paar jaar geef ik op een prachtige locatie nabij Veendam een aantal workshops die speciaal gericht zijn op ijsvogels. Niet minder dan vier (mogelijk vijf) fotohutten staan tot onze beschikking. De vogelhutten staan in een prachtig particulier natuurgebied met een groot ven. Een deel van het jaar bloeien er ontelbare wilde bloemen en waar je ook kijkt zie je vlinders, libellen en waterjuffers. We sluiten de workshop meestal af met een uurtje macrofotografie, maar uiteraard kun je dat langer doen, in plaats van vogelfotografie.

Er zijn maximaal twee fotografen in de ruime hutten en er wordt elk 1,5 uur gerouleerd zodat iedereen dezelfde kansen krijgt qua locatie en licht. In elk van de hutten fotografeer je dus twee keer op de dag. Er is een natuurtoilet aanwezig.

Aanvang van alle workshops is 07.30 uur!

Er zijn dit jaar drie workshops op deze locatie:

Zaterdag 25 mei 2024 (VOL)

Zaterdag 29 juni 2024 (nog 4 plaatsen vrij)

Zaterdag 24 augustus 2024 (VOL)

Je krijgt een geweldige mogelijkheid om dichtbij met goed licht prachtige opnames te maken van ijsvogels in allerlei situatie. Duikend, etend, poetsend en als je geluk hebt, parend. Eén van de hutten is een boshut waar veel verschillende vogels komen drinken en badderen en waar je prachtige opnames kunt maken van waterhoen, geelgors, soms groene specht, gaai, geelgors en veel meer. Een teleobjectief van 300 mm of meer is aan te bevelen, zo ook een statief en/of rijstzak. Discipline en geduld zijn een must, bij veel geluid of beweging zullen de vogels verder weg blijven.

We gebruiken de lunch op een prachtig plekje aan het water en mocht dat niet mogelijk zijn vanwege het weer dan kiezen we een plek onder een dak.

Alle deelnemers kunnen thuis een aantal foto’s selecteren en die op sturen ter bespreking. De workshop zal rond 16.30 uur afgelopen zijn.

 

2 reacties op “Workshop XL “IJsvogel & vele andere vogels” vanuit 4 fotohutten

  1. Zaterdag 20 aug ‘22 meegedaan aan de workshop “IJsvogel & vele andere vogels”. Ik had geen ervaring met het fotograferen van vogels vanuit een hut. Ik vond het een geweldige ervaring. Met name om de ijsvogels zo dichtbij te zien en te kunnen fotograferen. Heb meer dan 700 foto’s geschoten en nu nog selecteren….. Yvonne, dank voor deze prachtige dag in dit paradijsje waar nog zoveel meer te fotograferen valt…

  2. Zaterdag 19 juni jl een heel leuke workshop gevolgd, veel vogels kunnen zien en fotograferen.
    De eerste keer voor mij om vanuit een vogelhut de vogels te spotten, ijsvogels, versch soorten mussen, gaai, geelgors, duif, reiger, sperwer, eenden, spechten enz, teveel om op te noemen.
    Ook veel bloemen.
    Genoten!

Laat een reactie achter

Als je mee hebt gedaan aan deze workshop of cursus en je wilt mij vertellen wat je er van vond, dan kun je hier een reactie achter laten.

Je email adres laten we niet zien op de website en we delen het ook niet met anderen, we kunnen het gebruiken om je een reactie te mailen op jouw reactie.