Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 31 augustus 2013

Wondertjes van de natuur zo mogen paddenstoelen rustig genoemd worden. Het ene wonder is het andere niet en iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur voor bepaalde soorten. Ik vind Porseleinzwammen zo ongeveer het hoogtepunt als het gaat om schoonheid van paddenstoelen. De glans, de kleur, de vorm en wijze waarop ze groeien maken dat ik er niet aan voorbij kan gaan zonder ze vast te leggen.’t Zou best een verslaving kunnen zijn!

groepje-porceleinzwammen-doorschijnend-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.