Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Maandag, 25 november 2013

Vurig rood In het laatste deel van de herfst, of eerste deel van de winter, is er niet echt een overvloed aan kleur. De Vossenbes is daar een fantastische uitzondering op. Een heel aparte geval: in deze tijd kom ik struiken tegen waar tegelijkertijd de bessen én bloemen aan te zien zijn. De bessen hebben een kleur waar je vrolijk van wordt.

vurig-rood-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.