Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 30 november 2013

Zwanenmeer Prachtig zijn ze en machtig ook, Knobbelzwanen. Op water, zeker als je een mooie weerspiegeling hebt, zijn ze puur goud om vast te leggen. Sereen, schoonheid, elegant zijn woorden die goed passen bij de zwaan. Maar als je ooit een kwade Knobbelzwaan hebt meegemaakt…….! Een vorstelijke watervogel, die in het wild ook in Nederland voorkwam totdat hij uitgeroeid werd. Hij poepte teveel! Ze zijn toch weer teruggekomen vanuit allerlei landen en niet meer weg te denken uit onze natuur. Knobbelzwanen zijn monogaam, partners blijven dus levenslang bij elkaar.

zwanenmeer-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.