Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Maandag, 27 januari 2014

Vrijheid Meeuwen, alle soorten eigenlijk, vind ik helemaal geweldig. Niks gewoon, omdat we veel soorten makkelijk kunnen zien en vinden. Als dat de standaard zou zijn voor “bijzonder” dan is de mens dat tenslotte ook niet. Meeuwen zijn fantastische vliegers en als het stormt is het fascinerend hoe ze toch dáár komen waar ze willen. En bij windstil weer kunnen ze zo moeiteloos zweven over strand en zee: de ultieme vrijheid!

vrijheid-copyright-yvonnevandermey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.