Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Dinsdag, 25 maart 2014

Queen of the Forest Teer en sereen maar ook sterk en vindingrijk is dit Bosanemoontje. Soms vind je er maar een paar en op andere plekken zie je hele tapijten van dit prachtige plantje. Ze bloeien altijd vroeg in het voorjaar, maar dit jaar wel extra vroeg. Het zijn zonaanbidders en laten de ware schoonheid van het hartje pas zien als de zon de blaadjes raakt.

Bosanemoon-copyright-YvonnevanderMey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.