Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Woensdag, 26 maart 2014

Vrouwelijke schoonheid Deze prachtig helder rozerood gekleurde pagode, is de vrouwelijke bloeivorm van een Larix. Aan de rechterkant zie je de mannelijke bloeivorm, gele bloemetjes. Bij elkaar want een Larix is eenhuizig. Die zorgt zelf wel voor zijn voortbestaan. Veel mensen kennen dit verschijnsel niet. Dat komt omdat de Larix pas vanaf een jaar of 15 á 20 gaat bloeien. Als ie dan al niet omgekapt is, zitten de takken met bloeiwijze vaak zo hoog dat het niet opvalt. En hij bloeit ook niet elk jaar. Nu is de tijd, je kunt dus nog op zoek gaan!

Bloeiende-Larix-met-waterdruppels-copyright-YvonnevanderMey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.