Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zaterdag, 29 maart 2014

Onbekend maakt onbemind Veel mensen vinden wilde zwijnen, van al het grote wild dat we in Nederland kennen, het minst boeiend en leuk om te zien. Er speelt ook wat angst voor ze mee. En dat is niet nodig: wilde zwijnen zijn voorzichtige, zeer sociale dieren die niemand kwaad doen mits ze zelf met respect behandeld worden. Als je te dicht bij hun biggen komt, zullen ze zeker laten weten daar niet van gediend te zijn. Maar je mag toch niet van de paden af in bossen waar ze leven, dus geen probleem. Als je hond achter ze aan gaat, heb je zeker een probleem. Maar je mag je hond toch niet loslaten in bossen waar zij leven, dus is er eigenlijk geen probleem. Ik wens voor deze dieren dat ze niet langer als een ding worden gezien die je zonder pardon kunt afschieten als iemand vind dat er “teveel” van zijn. Ik wens deze dieren een lang, gezond en vooral rustig leven toe.

Oneindige-zorg-copyright-YvonnevanderMey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.