Wildlife foto's door Yvonne van der Mey
Zoeken

Zondag, 30 maart 2014

Langharig tuig Het Ruig Haarmos is zo klein en fijntjes dat veel mensen zich er pas van bewust worden, als ze er op gewezen worden. Maar vanaf dat moment zijn ze dan ook meestal fan van dit fraaie kleine mosje dat zo fotogeniek is. Het duurt niet lang meer voor je kunt zien waarom deze naam gegeven is: dan ontvouwen de pruikjes zich, boven op het steeltje. Staat er ineens een heel veld vol met langharig tuig

Jong-Haarmos-copyright-YvonnevanderMey


365 dagen onbetaalbare natuur

Steeds weer worden de woorden “economie” en “betaalbaar” in één adem genoemd met “natuur”. Economie is belangrijk en natuurlijk moet alles betaalbaar blijven.

Dat gezegd hebbende: er zijn in het leven ook zaken waar geen prijskaartje aan zou moeten hangen. En natuur is zo’n zaak.

Natuur is rustgevend, ontstressend, helend, verbindend, inspirerend, boeiend, maakt blij en gelukkig. Kortom: alles wat je nodig hebt om als mens goed te functioneren, wat weer goed is voor de economie, wordt gegeven door de natuur.

Natuur is onbetaalbaar en laat dat zo blijven.