Wildlife foto's door Yvonne van der Mey

Foto weekend naar Terschelling van 9 tot en met 12 november 2012

Na het grote succes van het eerdere fotoweekend naar Terschelling, is dit prachtige eiland opnieuw aan de beurt om ons een lang weekend te laten fotograferen en genieten. Terschelling, hét natuur-Waddeneiland bij uitstek, is voor elke natuurfotograaf een fantastisch plek om te fotograferen.

Het landschap is heel divers: wadden, brede stranden, kwelders, heide, polders, bossen en natuurlijk prachtige duinen. In de natte duinvalleien groeien een aantal soorten Orchideeën en de wereldberoemde Cranberry’s. Er komen veel Hazen en Konijnen voor op het eiland. Ook Egels en Hermelijnen kunnen worden aangetroffen. Met een beetje geluk kun je de Gewone- en de Grijze zeehond zien op een van de zandbanken als je het eiland nadert. Vele soorten wilde bloemen en planten, en er broeden meer dan 70 soorten vogels, waaronder een mooie groep Lepelaars. Maar ook in de winter is er een drukte van belang, omdat het eiland door veel soorten wordt uitgekozen als overwinterplek.

Terschelling heeft een zeer rijke natuur: ruim 94 vierkante kilometer natuur!! Alle natuurgebieden worden beheerd door Staatsbosbeheer. De mooiste manier om alle biotopen van het eiland te leren kennen, is om een wandeling te maken van de Waddenzee naar de Noordzee. Dan passeer je ze allemaal.

Tijdens het foto weekend van vrijdagmiddag 9  november tot maandagochtend 12 november 2012, zijn we met onze groep van maximaal 8 deelnemers het grootste deel van de dag bezig met fotografie. Van zonsopgang tot zonsondergang zijn we buiten bezig met fotograferen. ‘s Avonds na het diner kan iedere deelnemer een aantal foto’s van de dag selecteren, zodat die besproken kunnen worden. Geen beter manier om snel veel beter te gaan fotograferen, dan er een aantal dagen continu mee bezig te zijn, met begeleiding in de buurt. We zullen bezig zijn met landschappen, vogels (ook training vliegende vogels), zoogdieren, beweging van de zee en verder alles wat mooi is. Op het strand kan de creativiteit gestimuleerd worden met het zoeken naar heel aparte strandonderwerpen, zoals drijfhout, schelpen, krabbetjes en ander moois.

We hebben de beschikking over een prachtig groot huis met ruime tweepersoonskamers. Het huis, buiten alle dorpen, midden op het eiland, is voorzien van alle gemakken. Het huis is rookvrij.

We zullen met een boot de zeehonden op het wad gaan fotograferen en een tocht over het strand met een speciaal strandvoertuig ligt binnen de mogelijkheden.

Het fotoweekend is volledig verzorgd. Dat betekent dat alle overnachtingen, alle maaltijden, koffie/thee en non-alcoholische drankjes en snacks zijn inbegrepen. De overtocht naar Terschelling is niet inbegrepen. Het is zinvol om carpoolen te overwegen, dat scheelt erg in de prijs van de overtocht. Daarnaast is het zaak om de website van Rederij Doeksen in de gaten te houden. Er zijn regelmatig maandaanbiedingen.